”Viața creștinului între post și rugăciune” – tema discuției cu enoriașii parohiei Pepeni

1858

Duminică, 24 martie, parohia ”Sf. Arhangheli”, Pepeni, r. Sângerei a organizat o seară duhovnicească cu genericul: ”Viața creștinului între post și rugăciune”.

La invitația părintelui-paroh Alexandru Butnaru, a fost prezent pr. Octavian Moșin, președintele Asociației Studenților Creștini Ortodocși.

Înainte de prezentarea temei propuse spre discuție, a vorbit clericul bisericii pr. Petru Butnaru, care a împărtășit câteva gânduri legate de nevoință și rugăciune.

În discursul său părintele Octavian s-a referit la duritatea postului și la felurile rugăciunii în viața creștinului. Apoi a realizat osmoza între Laudele și Tainele Bisericii, elucidând specificul slujbelor din perioada Postului Mare.

Au urmat sfaturi și îndemnuri duhovnicești ale părintelui Alexandru, care le-a dorit credincioșilor prezenți o viață îmbunătățită și responsabilitate în tot ceea ce fac pentru mântuirea sufletească.


Articole postate de același autor
1840

Liturghie Praznicală în Parohia ,,Sfîntul Mare Mucenic Teodor Stratilat” din satul Fîrlădeni, raionul Hîncești

Luni, 19 decembrie 2016, cînd Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfîtul Părinte Ierarh Nicolae făcătorul de minuni, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie în parohia ,,Sfîntul Mare Mucenic Teodor Stratilat” din satul Fîrlădeni raionul Hîncești. În dimineața zilei Preasfinția Sa, a fost întîmpinat de parohul bisericii, Preotul Nicolae CRUDU și creștinii din localitate. Alături de Arhiereu […]