Ajunul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din oraşul Ungheni

1893

Vineri, 18 ianuarie 2019, în ajunul Bobotezei, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a săvârşit Liturghia Sfântului Vasile cel Mare unită cu  Vecernia praznicală, în Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni.

După Sfânta Liturghie, chiriarhul împreună cu soborul slujitorilor şi creştinii catedralei au mers în procesiune la fîntîna din curtea catedralei, unde s-a săvârşit Sfinţirea cea Mare a Apei, în prezenţa a numeroşi credincioşi.

La final, Preasfinţitul PETRU, a ţinut un cuvânt de învăţătură prin care a dorit să pună la sufletul credincioşilor importanţa şi măreţia praznicului Botezului Domnului: „Ziua de Ajun este bogată atât sub aspect liturgic, prin slujbele bogate care se săvârşesc în Biserici, cât şi prin faptul că cei credincioşi postesc într-un mod deosebit în aceste zile de Ajun. În Biserici se săvârşesc Sfintele Liturghii însoţite şi de Privegheri pentru a preîntâmpina Sărbătoarea care urmează”.

Toţi creştinii au luat Agheasmă în casele lor, aceasta având putere sfinţitoare asupra celor care se roagă lui Dumnezeu cu credinţă şi gustă din Apa Sfinţită – se tămăduiesc de boli, neputinţe şi alungă duhurile necurate.

sursa http://episcopia-ungheni.md


Articole Asemănătoare
2551

Ajunul Bobotezei la Catedrala Mitropolitană. ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat slujba Aghesmei celei Mari

Joi, 18 ianuarie 2018, în ajunul sărbătorii Botezului Domnului, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat slujba Utreniei şi Ceasurile Împărăteşti şi apoi slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia la Catedrala Mitropolitană “Nașterea Domnului” din Capitală. Alături de Întâistătător s-au rugat Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei și chelar al Catedralei, precum și slujitorii […]

Articole postate de același autor
3353

Vezi păcatul pe care l-ai săvârșit și pocăiește-te

Păcatele nu se șterg nici cu trecerea timpului, nici dacă cineva spune pur și simplu, în rugăciunea lui: „Doamne iartă-mă pentru că am păcătuit!”. Tema aceasta este mult mai serioasă și omul trebuie să o rezolve responsabil, nu prin dispoziție bolnăvicioasă. Predomină opinia că, prin cele pe care le spunem noi, duhovnicii, îi facem pe […]