Izvorul păcii nu-i pe pământ, ci în cer

3275

Ura, neînţelegerile, tulburarea care izgonesc Pacea sunt rodul păcatului, lucrul Satanei; şi lumea, în loc să combată cauzele care nimicesc pacea, se afundă şi mai adânc în păcat şi în stricăciune.

Biserica se roagă necontenit pentru Pace, ceea ce însemnează că pacea o face altcineva de la care o cere; de aceea şi zice: „Pentru pacea de sus”, arătând că izvorul păcii nu-i pe pământ ci în cer, la Dumnezeu. Şi lumea, în loc să alerge la Izvorul păcii, se leapădă de Dumnezeu, nesocoteşte rânduielile lui Dumnezeu şi cultivă ateismul şi ura dintre oameni. Cu lucrurile satanei vrea să dobândească Pacea, care este lucrul lui Dumnezeu!

Să fim consecvenţi! Dacă vrem cu adevărat Pace pe pământ, atunci să o căutăm acolo unde este, să alergăm la izvorul Păcii. Să ajungi la linişte cu ajutorul tulburării; ci luptă împotriva relelor care strică pacea.

Duhul lui Dumnezeu se află şi astăzi în lume, pentru că este pretutindenea şi toate le plineşte, dar nu rodeşte Pacea din pricina sterpiciunii omeneşti. Să ne recunoaştem smeriţi greşelile şi înstrăinarea de Dumnezeu, pentru că toate relele care bântuie lumea de astăzi, zicea pe dreptate un mare apostol al păcii (Solzenitsin) de aici vin, că lumea s-a îndepărtat de Dumnezeu.

Ieromonah Petroniu TănaseChemarea Sfintei Ortodoxii, Editura Bizantină, București, 2006, p. 151-152


Articole Asemănătoare
4649

Ateismul: cea mai sângeroasă religie din istoria umanității

În încercarea de a anula orice fel de responsabilitate pentru propriile alegeri ideologice, adeseori ateul se va defini prin aceea că lui îi lipsește credința într-o divinitate. Și atât. La fel ca o ușă, un delfin sau un cimpanzeu, ateul nu afirmă că nu există Dumnezeu, ci el doar nu are credința că ar exista […]

Articole postate de același autor
14925

Să nu ne punem nădejdea în oameni, ci numai în Domnul

  Mândria este atunci cand te încrezi în tine, în mintea şi puterile tale; când socoteşti că eşti mai priceput decât altul, mai bun decât altul, mai frumos decât altul, mai sporit în fapte bune şi mai plăcut lui Dumnezeu decât altul. Atunci eşti stăpânit de păcatul cel urât al mândriei, de care să ne […]