Icoana Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoare” a fost adusă spre închinare la biserica „Sfânta Treime” din comuna Grătieşti

2445

Zeci de oameni s-au adunat astăzi la biserica „Sfânta Treime” din comuna Grătieşti pentru a se închina Icoanei Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoare”. Obiectul de cult are peste 130 de ani şi a fost adus din Ucraina. Se crede că sfânta icoană vindecă bolile şi ajută femeile care nu pot naşte copii.

„Mă rog pentru nepoţi, pentru copii, că am nepoţi şi peste hotare.”

„Au adus-o la de Ucraina, de la Ananev, din regiunea Odessa. Acolo şi eu m-am născut. Ne rugăm la dânsa. Icoana asta o cunosc de mai demult. Face minuni. Ne-am rugat la dânsa, la mine bărbatul e bolnav, feciorul e bolnav. Vin să mă rog la dânsa mai des.”

Preoţii spun că enorişii care vor să se închine icoanei sunt aşteptaţi la biserică în fiecare zi, până în data de cinci decembrie. 

„Icoana se numeşte Grabnic Ascultătoare, Grabnic Ajutătoare pentru noi. Când a fost icoana acum în România, anume cu acel tânăr, care el fiind în comă, când deja părinţii erau disperaţi complet. Vă închipuiţi, a venit încoace s-a rugat Maicii Domnului şi a ieşit şi spun medicii că deja copilul tău deschide ochii”, a spus Victor Pleşca, parohul bisericii din Grătieşti.

Creştinii ortodocşi mai sărbătoresc astăzi moşii de toamnă, altfel spus, sâmbăta morţilor. În această zi, enoriaşii merg la biserică şi la cimitire, unde îi pomenesc pe cei trecuţi din viaţă.

Sursa: https://www.publika.md/


Articole Asemănătoare
3004

Sărbătoarea căntecului pascal, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din Chișinău

Astăzi, 21 aprilie, curent, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău s-a desfășurat Sărbătoarea de colinde și cântece pascale „Pascala-2018”, organizată de Uniunea Muzicienilor din Moldova, în parteneriat cu Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, Protopopiatul I, Chișinău, Protopop Prot. mitr. Vadim Cheibaș, […]

Articole postate de același autor
6480

Cum să ținem un post care să fie bun: nici prea aspru, nici prea delăsător

Spuneți-ne cum să ținem un post care să ne liniștească și să fie bun. Nici prea aspru, nici prea delăsător. Dacă ne gândim la oamenii care nu au ce mânca, dacă ne vom gândi la cei din pușcărie, din spitale, care, săracii, știți cum stau… O, dacă ar căpăta ei o bucată de pâine! Știți […]