Veniți de luați lumină!

5184

De câteva zile îmi răsună în gând aceste cuvinte. Sunt acelea pe care preotul le rostește atunci când credincioșii se apropie de el pentru a-și aprinde lumânările. Cu toții știm de ce. Învierea lui Hristos. Motivul sărbătorii nu este iepurașul , iar perioada aceasta nu e despre ouă roșii, cozonaci, cadouri sau despre ouăle de ciocolată care au împânzit supermarketurile. E despre durerea unei cruci purtate în spate. Despre răstignire și sacrificiu. Biruința asupra păcatului și a morții. Viață veșnică.

Veniți de luați lumină! Dar amintiți-vă că „Eu sunt Lumina lumii” (Ioan 8:12). Primiți lumina, însă nu doar prin flacăra lumânării ce urmează a se stânge, ci în sufletele voastre, acolo unde arde neîncetat. Primiți-L pe Iisus în inima voastră!

Veniți de luați lumină! Lumina care curăță sufletul de păcat și îi luminează fiecare părticică. Lumina care vindecă și aduce speranță. Umple goluri cu o dragoste nemărginită.

Credeți și veniți de luați lumină! Luați lumină și credeți! În promisiunile lui Dumnezeu, în viața veșnică, în biruința asupra întunericului. Fiindcălumina luminează în întuneric şi întunericul nu a cuprins-o.” ( Ioan 1:5)

Luați lumină sfântă cu inima plină de mulțumire și bucurați-vă! Hristos a inviat!

„Căci Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică.” (Ioan 3:16)

Ioana Sirghei

 


Articolul Următor
Articole Asemănătoare
1940

O discuţie de suflet cu elevii Liceului Teoretic din s. Cruglic

În cadrul Săptămânii Tineretului Ortodox, la Liceul Teoretic din s. Cruglic s-a desfăşurat o discutie de suflet cu elevii. La invitaţia d-nei Nadejda Burciu, directoarul instituţiei, preotul si profesorul de religie, Nicolae Ciobanu şi reprezentantul inspectoratului de poliţie, d-na Eugenia Florica, au vorbit cu tinerii  despre comportamentul stradal, dar şi adevărata pregătire de sărbatoarea Învierii Domnului. Trebuie să ne […]

Articole postate de același autor
6652

Omul adeseori rânduieşte şi ho­tărăşte pentru toate fără Dumnezeu

Cineva făcuse o crescătorie de peşte şi toată ziua spunea slavă Ţie, Dumnezeule!, pentru că vedea me­reu purtarea de grijă a lui Dumnezeu. Îmi spunea că peştişorul, din clipa când apare şi este mic ca gămă­lia acului, are şi un săculeţ de lichid, ca să se hrăneas­că până ce se va mări şi va putea […]