Praznicul Întîmpinării Domnului nostru Iisus Hristos la Mănăstirea „Sf. Treime”, Rudi

1671

Miercuri, 15 februarie 2017, în ziua praznicului Întîmpinării Domnului nostru Iisus Hristos, obștea monahală și închinătorii Mănăstirii de maici „Sf. Treime”, Rudi, în frunte cu Prea Cuvioasa maică stareță, Egumena Maria, au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, oficiind Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie.

La serviciul divin Prea Sfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din care a făcut parte protoiereul Adrian Cotelea, secretar eparhial, Arhimandritul Patrocl (Porombac), duhovnic al mănăstirii, slujitori din cadrul sfîntului așezămînt.

La final, Ierarhul a adresat monahilor, monahiilor și binecredinciosului popor un cuvînt de zidire duhovnicească în care a explicat pericopa evanghelică a zilei, de la Luca II, 22-40.

Vorbind despre istoria praznicului, care rememorează și reactualizează în inimile noastre evenimentul aducerii Mîntuitorului de către Sfînta Sa Maică, la 40 de zile după nașterea Sa, spre a împlini Legea, la Templul din Ierusalim, unde a fost întîmpinat și ținut în brațe de Dreptul Simeon, Prea Sfințitul Nicodim a scos în evidență faptul că acea bucurie pe care a trăit-o Dreptul Simeon, ținînd în brațe pe Cel ce cuprinde întreg Universul, o putem trăi și noi astăzi, primind în brațele sufletului nostru pe Hristos cel Euharistic.

Apoi Vlădica Nicodim a felicitat obștea monahală și credincioșii prezenți la slujbă cu prilejul praznicului și a oferit în dar tuturor viețuitoarelor mănăstirii cîte o vestă căldroasă de iarnă.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni


Articole postate de același autor
12427

Faci răul, te va pedepsi Dumnezeu; faci binele, te pot pedepsi oamenii!

Unui tânăr care suferă şi într-un fel, şi în altul.  Scrisoarea ta m-a mişcat mult. N-am să-ţi ascund: am plâns asupra ei, citind-o şi recitind-o de mai multe ori. În ea este înscrisă întreaga dramă a vieţii omeneşti. Îmi scrii că ai crescut cu totul în ticăloşie. Mai ales furtul îţi stătea în obicei – […]