Un american şi-a câştigat dreptul de a purta coarne în poza pentru permis

1866

Un barbat american, in varsta de 56 de ani, si-a castigat dreptul in instanta de a purta coarne, pe care le considera “vesminte religioase”, in poza pentru permisul de conducere.

Phelan Moonsong, din Maine, poarta pe scalp doua coarne specifice caprei, inca din 2009, cand le-a vazut la o adunare pagana, relateaza The Independent. Un prieten, al carui animal murise, le-a oferit membrilor acelui grup coarnele, dar nimeni in afara de Phelan nu le-a dorit. De atunci viata i s-a schimbat.

“Fiind un preot pagan, m-am atasat foarte mult de coarne, si acum fac parte din mine si din spiritualitatea mea. Fac parte din vesmintele mele religioase”.

In august, reprezentatii Departamentului de inmatriculare a vehiculelor si a permiselor de conducere i-a spus ca trebuie sa renunte la coarne pentru a primi permisul de conducere. Moonsong a trebuit sa probeze, cu ajutorul documentelor sau prin intermediul unor eseuri care tratau religia, ca acele coarne chiar ii erau necesare.

sursa http://stirileprotv.ro/


Articole postate de același autor
1890

Drumul Crucii în orașul Criuleni

Drumul Crucii pentru or. Criuleni este o procesiune deja intrată în tradiția locală. În Duminica a 3-a din Postul Mare, inchinată Sfintei Cruci, după savârșirea Sfintei Liturghii in or. Criuleni este organizată în fiecare an procesiunea „Drumul Crucii”, la care participată numeroși credincioși. Punctul de pornire este biserica din localitate, de unde se merge prin […]