Seminarul metodic raional la Râşcani

1656

Joi, 10 noiembrie 2016, Liceul "L. Damian" din or. Râşcani a găzduit Seminarul metodic raional a profesorilor de religie. Preotul Constantin Rîciu, profesor în această instituţie, a realizat ora demonstrativă cu genericul "Muzica în viaţa tinerilor". Lecţia s-a desfăşurat cu elevii clasei a VII-a.

La eveniment au fost invitaţi reprezentanţii protopopiatului Râşcani, în frunte cu părintele protopop Sveatoslav Ungureanu, reprezentanţi a Direcţiei de învăţământ şi părinţi.  Au urmat discuţii între profesori, abordându-se probleme şi dificultăţi în implementarea acestei discipline opţionale.

La activitate a fost prezent şi Dl Grigore Rîciu, directorul Trupei de operă din Chişinău, care a interpretat câteva piese tematice.


Articole Asemănătoare
3985

Cum se aleg naşii?

Naşii în general se aleg… Hai să zicem altfel. Naşii în general nu se aleg, ci se oferă, se oferă în sensul acesta că dacă părinţii au fost cununaţi de nişte naşi, fiii de obicei sunt cununaţi de fiii naşilor. Aşa se obişnuieşte şi e bine când e aşa. Când nu poate fi aşa sau […]

Articole postate de același autor
1695

Icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini” (Trihirussa) sărbătorită pe meleagurile sorocene

Miercuri, 25 iulie 2018, când este sărbătorită icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini” (Trihirussa) în preajma monumentului Sfântului Ștefan cel Mare din Piața Libertății a municipiului Soroca a fost oficiată Sfânta Liturghie praznicală de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir. Alături de Înaltpreasfinția Sa au înălțat rugăciuni PS Ioan, Episcop de Soroca, […]