Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Mare Mucenic Dumitru” din s. Ratuş, r. Teleneşti

2003

La data de 7 noiembrie, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, având binecuvîntarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Dumitru din satul Ratuş, raionul Teleneşti.

În dimineața zilei, arhipăstorul a fost întâmpinat de către Protopopul bisericilor din raionul Teleneşti, Protoiereul mitrofor Marian BOLDESCU, clerul slujitor și creștinii veniți la sărbătoare.

În timpul vohodului mic, părintele paroh, Protoiereul Vasile MÎŢU, a primit ordinul mitropolitan „Cuv. Paisie Velicicovski”, având în vedere străduința sa pentru edificarea acestei frumoase biserici, dar și cu ocazia consemnării celor 40 de ani a vieții.

În cuvântul de învățătură, Episcopul Ioan a transmis mesajul de felicitare al Mitropolitului VLADIMIR, cu prilejul celebrării hramului bisericii, a mulțumit parohului pentru bogata activitate ce o desfășoară în cadrul comunității, iar pe enoriaşi i-a îndemnat să aibă o corectă trăire spirituală, frecventând sfântul locaş de închinare și săvârșind fapte vrednice în fața lui Dumnezeu și a semenilor.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
3330

Haideţi să facem chiar în seara asta vreo sută de fapte bune

Să ne rugăm pentru cei dragi nouă. Noi, cei care am pus început pocăinţei, suntem, oricât am fi de răi încă, şi oameni buni, pentru că ne dorim să facem binele, să facem fapte bune. Dar se întâmplă să nu fim conştienţi ce faptă bună şi cât e de folositor să ne rugăm pentru cineva. […]