Un nou arhiereu pentru Mitropolia Moldovei

2298

În ziua prăznuirii icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de „Kazan”, la Moscova, în Catedrala Patriarhală „Adormirea Maicii Domnului” din Kremlin, Sanctitatea Sa Kiril, Patriarhul BORu, dimpreună cu arhireii Bisericii Ortodoxe din Moldova, numeroşi slujitori şi credincioşi, au oficiat hirotonia în treapta de episcop a arhimandritului Siluan (Şalari) cu titlul de Orhei, vicar la Mitropoliei Moldovei.

Patriarhul Kiril a rostit un cuvânt de povaţă şi de felicitare nou-hirotonitului arhiereu, înmânându-i toiagul arhipăstoresc şi încredinţându-l în ascultarea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir.

Duminică, 6 noiembrie, ora 9.00, la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău, Episcopul Siluan va fi prezentat de către mitropolit slujitorilor şi credincioşilor dreptmăritori din ţara noastră, săvârșindu-se Sf. Liturghie.

Întru mulţi ani, Preasfinţite Episcop Siluan!

 

 

 


Articole Asemănătoare
5235

Rugăciune către Sfântul Mucenic Ciprian, izbăvitorul de vrăji, blesteme și de toată lucrarea diavolească

Stăpâne Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Creatorule și Chivernisitorule a toate, Sfânt și slăvit ești; Împăratul împăraților și Domnul domnilor, slavă Ție. Tu Cel ce locuiești în lumina cea nepătrunsă și neapropiată, pentru rugăciunea mea, a smeritului și nevrednicului robului Tău, depărtează demonii și stinge viclenia lor de la robii Tăi; revarsă ploaie la bună […]

Articole postate de același autor
4710

Vederea soţului sau a soţiei prin ochii lui Dumnezeu

Vederea soţului sau a soţiei prin ochii lui Dumnezeu e un dar care neîncetat trebuie cerut în rugăciunea împreună: „Ajută-mi Doamne şi arată-mi-l pe soţul meu — sau pe soţia mea — pe care mi l-ai dat, aşa cum Tu însuţi îl vezi”. E o cerere esenţială pentru viaţa cuplului, deoarece depăşeşte orice înţelepciune şi […]