Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din s. Buciuşca, r. Rezina

1802

La data de 22 octombrie, în ziua pomenirii Sf. Apostol Iacov al lui Alfeu, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS IOAN, Episcp de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din satul Buciuşca, raionul Rezina.

Biserica din Buciușca a fost sfințită după o perioadă de reparație. Un aport considerabil la schimbarea la față a acestui sfânt lăcaș de închinare l-a adus şi PC Arhimandrit ADRIAN (Baciu), starețul mănăstirii Saharna.

În timpul Serviciului divin, parohul bisericii – Arhimandritul CASIAN (Iurcu) a fost decorat cu ordinul „Meritul bisericesc”, de gradul III, în semn de recunoștință pentru aportul considerabil la renovarea bisericii din localitate. De asemenea, PS Episcop Vicar a decorat și câțiva ctitori cu diverse distincții eclesiale, pentru sprijinul adus la reparația sf. lăcaș.

După Sfânta Liturghie, PS IOAN însoțit de PC Arhimadrit ADRIAN, a vizitat noua biserică din s. Saharna, unde s-au familiarizat cu ultimile realizări din cadrul acestei parohii și a purtat discuții duhovnicești cu enoriașii.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole Asemănătoare
1893

Portalul „Altarul Credinţei”- un an de activitate. Bilanţuri şi perspective.

La 15 ianuarie 2001 a ieşit de sub tipar primul număr al ziarului mitropolitan „Altarul Credinţei”. Anul trecut la aceeaşi dată a fost lansat portalul www.altarulcredintei.md. Zilele acestea a fost lansată o primă versiune a radioului online: http://89.45.207.120:9300/index.html?sid=1, care în curând va putea fi accesat de pe pagina electronică a publicaţiei. Luni, 16 ianuarie, cu […]

Articole postate de același autor
2503

De ce prinţul William și Kate sunt îndemnați să nu aibă un al treilea copil?

O organizație a copiilor din San Francisco, „Having Kids”, a trimis o scrisoare deschisă cuplului regal William și Kate, îndemnându-i să nu mai dea naştere unui alt copil. Asociaţia, care promovează familiile cu puţini copii, a postat scrisoarea pe site-ul lor oficial, cerându-le, „cu respect”, ducelui și ducesei de Cambridge „să renunțe la un al […]