ÎPS Mitropolit Vladimir a participat la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

1638

În data de 21 octombrie, la reședința Patriarhală și Sinodală de la mănăstirea „Sfântul Daniel”, or. Moscova, sub președinția Sanctității Sale Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril și-a început lucrările ședința curentă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

La lucrările înaltului for a participat, în calitate de membru permanent, ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove.

În cadrul întrunirii, Patriarhul a prezentat un raport referitor la vizitele canonice din ultima perioadă, relaţiile cu Bisericile Ortodoxe-surori, activităţile cultural-spirituale, precum şi situaţia creştinilor ortodocşi din zonele de conflict ale Orientului.

Totodată, de către membrii Sfântului Sinod au fost audiați mai mulți candidați pentru o eventuală alegere în treapta de slujire arhierească.

Hotărârile ședinței Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din 21 octombrie 2016, vor fi publicate pe parcurs.

sursa: www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
1731

ÎPS Mitropolit Vladimir a participat la lucrările Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

Joi, 4 mai 2017, în sala de ședințe a Sfântului Sinod a reședinței Patriarhale și Sinodale de la mănăstirea „Sfântul Daniel”, din or. Moscova, sub președinția Sanctității Sale Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril a avut loc ședința ordinară a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse. În calitate de membri permanenți ai Sfântului Sinod, […]

Articole postate de același autor
7654

Nu trebuie să dai ce ai, ci ceea ce ești. Asta-i mila…

Nu trebuie să dai ce ai, ci ceea ce ești. Asta-i mila. Că dacă eu sunt un moșier, nu dau pur și simplu un miel de pomană, ci dau o sută de oi. Aceasta arată mai presus de orice, milostivirea sufletească, și bucuria darului. Dar Dumnezeu, care e Stăpân, El dă toată împărăția: “împărăția Mea […]