Cum știm care este planul lui Dumnezeu cu noi?

4639

Părinte, spuneați să nu fugim de planul lui Dumnezeu. Dar cum știm care este planul lui Dumnezeu cu noi?

E un cântec folk pe care-l cântă, cred, Poesis și care spune că doar dacă ești orb vezi lumea bine. Încercați să nu credeți că totul se face grafic, ca să identificăm planul lui Dumnezeu dreapta sus, spre lateral stânga - două bujii. Montăm o diodă, încă o diodă. Nici nu mai avem așa ceva!

Concentrați-vă pe modul de a fi al lui Dumnezeu, nu pe ce vrea Dumnezeu de la voi. E un mod de a fi al lui Dumnezeu. În mod cert, de exemplu, în Săptămâna Patimilor un creștin logic și normal n-are de ce să deschidă televizorul. Cel mult la Știrile de la Trinitas. Vezi? N-are de ce să deschidă televizorul. Nu-i planul lui Dumnezeu?

Ziceți: Eh, Părinte, totuși... și vedeți cum s-a născut un alt plan decât planul lui Dumnezeu? Încercați să nu vă enervați, de exemplu. Lucrurile la care trebuie să renunțați trebuie să fie lucruri ale renunțării în raport cu Hristos. În raport cu Hristos, în mod cert!

Din Părintele Constantin Necula, Cum să ieșim din mediocritate, Editura Agnos, Sibiu, 2014, p. 50-51


Articole Asemănătoare
4701

Nu avem timp pentru Dumnezeu, pentru că prea complicăm viaţa

Să urmărim un rezultat, o înnobilare sufletească. Fără înnobilare sufletească, degeaba ne numărăm zilele de post. Bineînțeles că nu-i vorba de zilele de post pe care trebuie să le ţină toată lumea, toţi creştinii: miercurea şi vinerea, plus posturile Bisericii, ci mă gândesc la un post special pe care l-ar face cineva. Degeaba-şi numără zilele […]

Articole postate de același autor
1403

“Nu fă ceea ce face toată lumea, fii unic în felul tău”. Tabăra bucuriei din cadrul bisericii USM

Peste 60 de copii cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani au ales să petreacă câteva zile la Tabăra bucuriei  organizată de biserica ”Întâmpinarea Domnului”, USM în perioada 10-15 iunie. Tabăra din acest an este la a treia ediție.  Echipa formată din șase voluntari, coordonată de preotul-paroh Octavian Moșin, implementează în decursul acestor zile de tabără […]