Sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci la Catedrala episcopală din Soroca

1886

De sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci PS Ioan, Episcop de Soroca, vicar mitropolitan, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din or. Soroca.

La slujba de sărbătoare au participat clericii și enoriașii bisericii centrale a orașului.

În cuvântul predicatorial, PS Ioan, a vorbit despre cinstirea semnului Sfintei Cruci, evidenţiind faptul că Crucea a devenit un semn al identităţii creştinilor, încă din timpul Sfinţilor Apostoli. Episcopul vicar a vorbit şi despre aflarea, de către Sfânta Împărăteasă Elena, a lemnului Sfintei Cruci pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos.

„Iubiţi credincioşi, în această zi de cinstire a Sfintei Cruci, lumina Crucii ne cheamă să ne întărim credinţa şi să sporim în iubirea jertfelnică, smerită şi milostivă a lui Hristos care s-a arătat pe Cruce. Iar puterea Crucii este puterea iubirii milostive a Mântuitorului, mai tare decât moartea”, a menționat PS Ioan.

După Liturghie a fost săvârșit un Tedeum, iar mai apoi Vlădica Ioan a dat binecuvântarea cuvenită numeroșilor enoriași, îndemnându-i la fapte bune și viață trăită în numele Domnului Hristos.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
4609

Rugăciunile bisericii au mare putere

În preajma anului 1930 un bătrân din preajma sfintei mănăstiri Lainici, cunoscut de părinți sub numele de „Moșul Vasile”, făcea var la mănăstire. Într-o zi vine însă trist la starețul mănăstirii, Protosinghelul Visarion Toia. -Cinstite părinte, am împrumutat pe un vecin al meu din sat cu 7000 de lei, când i-am cerut banii înapoi, nu […]