Stagii de formare pentru profesorii de religie din Drochia

1832

În urma colaborării Cabinetului metodic al Mitropoliei Moldovei cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, se desfăşoară cursuri de formare continuă pentru profesorii de religie din republică. Stagii de formare au avut loc în capitală, dar şi în raioanele Cahul şi Floreşti.

Câteva săptămâni orele se desfăşoară la Drochia, în Liceul „Ştefan cel Mare”, înscriindu-se 24 de profesori. În data de 19 şi 20 februarie orele au fost realizate de către preotul Octavian Moşin de la Universitatea de Stat din Moldova, care a venit cu diverse repere din  domeniul teologiei.

Au fost abordate subiecte mai dificile din cadrul disciplinelor teologice: dogmatica, morala şi liturgica.

Părintele Octavian a prezentat şi câteva strategii în vederea unei implementări mai eficace a acestei discipline opţionale.


Articole Asemănătoare
1831

Convorbiri duhovniceşti cu învăţăceii LT „Ştefan cel Mare” din or. Drochia

La iniţiativa protopopiatului Drochia, în Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare” din centrul raional a avut loc o întâlnire duhovnicească cu elevii claselor liceale. Genericul a fost „Normalul anormal din societatea de astăzi” şi a fost invitat părintele profesor Octavian Moşin, preşedintele Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi. Cu un mesaj de salut către cei prezenţi au venit […]

Articole postate de același autor
4344

Atenţie! Campania „FAŢĂ CĂTRE FAŢĂ”

Revista „Altarul Credinţei” în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi iniţiază în perioada 15 februarie2016 – 15 februarie 2017 Campania „FAŢĂ CĂTRE FAŢĂ”. Intenţionăm să vizităm zilnic câte o familie sau persoană care ne poate servi drept exemplu în depăşirea dificultăţilor şi a crizelor vieţii. Astfel, vrem să demonstrăm că acest pământ are atâţia eroi, […]