Dragostea creștină semănată elevilor din Gimnaziul s. Hristici, r. Soroca

4201

Cu binecuvântarea PS Episcop Ioan de Soroca, la Gimnaziul ”Gh. Nastas” s-a desfășurat o întâlnire de suflet la tema Dragostea creștină.

A conferențiat prot. Octvavian Moșin, președinte ASCO și redactorul revistei ”Altarul Credinței”, care a discutat cu elevii ciclului gimnazial.

Circa 60 de elevi au primit sfaturi utile pentru o viață curată în duhul dragostei evanghelice.

”Dragostea este cea pe care o manifestă omul la orice etapă a vieții. Și voi demonstrați dragostea jertfindu-vă pe tărâmul studiilor, în ascultările casei ș.a.m.d. Vă dorim să fiți pătrunși de acest sentiment, care ne reprezintă în calitatea noastră de creștini. Câtă dragoste împărtășim, atâta valorăm ca credincioși.”

Părintele a venit cu exemple convingătoare, prezentând pericolele perioadei pubertine și falsele înțelesuri ale dragostei.

La eveniment au participat și câțiva profesori în frunte cu dna director Margarita Nastas, care au mulțimit părintelui paroh Serghei Cucereavâi pentru truda depusă nu doar la biserică, ci, împreună cu preoteasa, și în școală. Timp de trei ani, de când părintele s-a stabilit în acest sat, s-au realizat atâtea lucruri, apropiindu-se de oameni și susținându-i sufletește.

După eveniment, a avut loc vizitarea bisericii, cimitirului și a locurilor cu încărcătură istorică din localitate.

Este de menționat faptul că biserica ”Sf. Treime” din Hristici nu a fost închisă în perioada regimului sovietic, fiind un loc de întâlnire cu Dumnezeu prin Sf. Taine pentru credincioșii din satele învecinate Sorocii.


Articole Asemănătoare
2515

Faţă către faţă cu oameni demni de lângă noi

Acum un an am lansat Campania „Faţă către faţă”. Un proiect al revistei ortodoxe „Altarul Credinţei” în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi. Intenţionam să vizităm zilnic câte o familie sau o persoană care ne poate servi drept exemplu în depăşirea dificultăţilor şi a crizelor vieţii. Am vrut să demonstrăm că acest pământ are atâţia […]

Articole postate de același autor
4586

Cine îi iubește pe călugări?

Cine îi iubește pe călugări? Cine îi apreciază cu adevărat? Cei care ascultă cuvântul lor și le urmează fapta bună. Adică, teoretic, toată lumea. Doar că de la teorie și până la practică este cale lungă. Este ușor să admiri în scriitură viețile sfinților. Este ușor să spui “mare om Sfântul Maxim“. Dar dacă ar […]