Învierea Domnului, prăznuită la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

1836

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, a săvârșit Slujba de Înviere, în incinta Catedralei Episcopale „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca.

La Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, au participat alături de enoriași, dând slavă Dumnezeului celui Înviat, președintele raionului d-l Mihai Mîțu și primarul orașului Soroca d-l Victor Său, precum și alți reprezentanți ai administrației publice locale. În cuvântul predicatorial, PS Ioan a arătat că Învierea este darul lui Dumnezeu făcut omului, este darul iubirii desăvârşite a Preasfintei Treimi. Este darul vieţii veşnice şi al nemărginitei responsabilităţi, întrucât Învierea înseamnă iubire, dar şi responsabilitate. Şi în acest an, prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitul Părinte și Mitropolit Vladimir, toate eparhile din ţară, printre care şi Vicariatul de Soroca, s-au împărtăşit de Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, adusă de o delegaţie condusă de Întâistătătorul Bisericii noastre. Frumusețea slujirii arhierești a fost împodobită de cântările speciale ale acestei zile, răspunsurile la strană fiind date de corul Catedralei. La finalul slujbei, după ce mulți dintre cei prezenți s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos, PS Episcop Iaon a adresat un cuvânt de învățătură tuturor celor au avut dragostea și răbdarea de a petrece noaptea binecuvântată în atmosfera de rugăciune specifică acestei zile, după care, conform tradiției îndătinate, a ciocnit un ou roșu cu fiecare dintre cei prezenți, rostind salutul pascal „Hristos a înviat!”.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
4163

Pentru păcat şi mândrie se depărtează de om îngerul păzitor

Sfântul Isaac Sirul spune: „Pentru păcat şi mândrie se depărtează de om îngerul păzitor, care mai înainte îl îndemna la dreptate. Şi se apropie de el duhul întunericului şi din acel moment omul nu se mai îngrijeşte de dreptate. Dar, când se apropie Sfinţii îngeri, ispititorii pleacă şi se face linişte”. Şi în cartea Ecclesiastului […]