Sfințirea bisericii din Corpaci: „Această casă Duhul Sfânt a înnoit-o!”

1720

Sărbătoare de suflet pentru locuitorii din Corpaci, Edineț! După mai mulți ani în șir, în care nu au avut o biserică în sat, creștinii din această localitate, s-au bucurat de sfințirea unui Sfânt Locaș, cu hramul „Sf. M. Mc. Gheorghe”, în chiar ziua Ocrotitorului ceresc.

Sfințirea Sfintei Mese și a bisericii, a fost oficiată de ÎPS Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, însoțit de un numeros sobor de preoți, cu participarea creștinilor.

Creștinii s-au bucurat nespus de acest eveniment, dar și-au amintit și de vechea lor biserică, ruinele căreia am mers să le căutăm împreună cu câțiva locuitori din sat, pe malul Prutului, acolo unde s-a aflat vechea localitate Corpaci.

 

Emisiunea „Cuvintele Credinței” din 30 mai 2021.

Autor: Iulian Proca

Sursa: TV MOLDOVA 1


Articole postate de același autor
1075

Soborul Maicii Domnului la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

În cea de a doua zi a marelui praznic al Nașterii Domnului, în care este sărbătorit Soborul Maicii Domnului, la 8 ianuarie 2021, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove s-a aflat în mijlocul enoriașilor Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din Capitală. Cu acest prilej, Mitropolitul țării a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, avându-i […]