Tot mai multe instituții de învățământ din Vicariatul de Orhei, cer Binecuvântarea lui Dumnezeu

81

Cu Binecuvântarea Prea Sfințitului Siluan, Episcop de Orhei, de curând a avut loc Sfințirea Instituției Publice, Liceul Teoretic Alecu Russo, din mun. Orhei.

Rugăciunile au fost solicitate de către Doamna Director Lilia Hacina și oficiate de către Protopopul Municipiului, Prot. Iulian Rață, însoțit de Prot. Mitr. Iulian Rusu, Prot. Vasile Gavrilița și Protodiaconul Diodor Suhari, profesor de religie în instituția dată! Cu multă bucurie, remarcăm faptul că la sfintele rugăciuni, au participat majoritatea cadrelor didactice din această instituție, personalul auxiliar, părinți.

În cadrul predicii, Prot. Iulian Rață a adus tuturor profesorilor sincere felicitări și mulțumiri în același timp, pentru efortul colosal pe care îl depun într-u formarea noilor generații, dar în același timp, pentru dragostea față de Dumnezeu și față de cele sfinte, manifestată, inclusiv prin rugăciunile de sfințire. Fiecare dintre noi, petrecem cel mai frumos timp al vieții la serviciu. Respectiv, este cât se poate de important ca locul unde muncim, cât și munca noastră să fie totdeauna ocrotită de Dumnezeu.

Sfințirea Instituției a fost prilejuită de jubileul frumos de 80 ani, pe care Liceul îl serbează pe parcursul anului 2020.

sursa ortodoxia.md

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
408

Studiu: Persecuția creștină a ajuns la un nivel apropiat de genocid

Persecuţia creştinilor în anumite zone ale lumii se apropie de un nivel apropiat de cel al genocidului, informează BBC. Potrivit studiului, una din trei persoane este victimă a persecuţiei religioase, iar creştinismul este cel mai persecutat grup religios. Datele interimare evidenţiază că impactul principal al actelor de genocid împotriva creştinilor este exodul şi că aceştia riscă exterminarea […]Urmăriți-ne pe Facebook!