Tinere, întreabă-te cine eşti! (Şi fă asta fără TABU, că doar aşa ni se cere, nu?)

6878

Motto; „Până când ne vei mai răbda, Doamne?”

Biblia şi istoria omenirii arată că, din punct de vedere sexual, poţi fi doar:

1.  Fecioară / feciorelnic 2.  Soţie / soţ 3.  Curvă / curvar (indiferent că e pentru bani sau nu; că e după căsătorie sau înainte de aceasta. Luarea banilor şi starea de om căsătorit sunt doar circumstanţe agravante, dar esenţa păcatului e aceeaşi!).

Tu în ce stare eşti? Fii sincer(ă) şi recunoaşte asta înaintea lui Dumnezeu! Nu te ascunde după cuvinte! Mergi la mărturisire (spovedanie) şi spune exact cine eşti! Nu încerca să-ţi lustruieşti imaginea, părând un „om de treabă”…  Pocăieşte-te şi cere un canon de îndreptare! Şi nu folosi măreţul cuvânt: „dragoste / iubire” pentru aţi justifica poftele şi patimile, căci pe Dumnezeu, Făcătorul tău, nu-L poţi minţi… Iar dragostea, al cărei izvor este chiar El, înseamnă de fapt altceva. Vei înţelege asta numai dacă vei fi într-o legătură vie şi permanentă cu El. Nu-i păcat să iubeşti, dar e mare păcat să curveşti!

În prezent, tineretul nu doar că s-a obişnuit cu curvia, ci i-a găsit şi denumiri alternative, care să-i scutească de ruşine, numai că nu-i scuteşte nici de păcat şi nici de consecinţele lui. „Concubinajul”, „relaţia [sexuală / amoroasă’], „căsătoria de probă” etc., tot curvie sunt, iar cei care fac asta sunt curvari şi curve! Şi nu contează cum vă văd oamenii (căci mulţi sunt ca şi voi), ci contează cum vă vede Dumnezeu! Dacă nu vreţi să fiţi curvari şi curve trebuie ori să vă căsătoriţi, ori să trăiţi în feciorie. Altă cale nu există! 

Este adevărat că, uneori, cu trupul eşti într-o stare superioară (feciorie sau căsnicie), iar cu sufletul eşti totuşi în curvie. Recunosc, mi se mai întâmplă şi mie… Şi dacă lupţi, Dumnezeu te ajută şi te scapă de orice necurăţie. Important e să lupţi, că nu-i chiar atât de greu! Fără mâncare sau fără băutură mori, dar fără sex nu. Şi tu nu faci excepţie de la regulă.

Să ştii însă că, este imposibil să fii cu trupul curvă, dar în suflet să te simţi fecioară; decât poate în cazurile de viol, când ai prefera să mori, decât să fii necinstită. Puţini însă mai sunt oamenii care sunt gata să moară, numai să nu-şi pângărească trupul şi sufletul…

Dar leacul împotriva curviei tocmai acesta este: să-ţi omori în fiecare clipă pornirile pătimaşe din tine şi să nu dai frâu liber gândurilor/imaginaţiei; căci păcatul cu fapta este doar o punere în practică a ceea ce deja eşti în suflet, mai ales când şi factorii externi facilitează săvârşirea păcatului. Diavolul munceşte din greu ca toţi factorii externi să fie cât mai favorabili şi nimic să nu mai împiedice păcatul. Nici un fel de lege sau restricţie! Totul în jur este favorabil păcatului… Iar arma cea mai facilă a diavolului este pornografia!

Tu însă, ascultă glasul conştiinţei şi opreşte-te de la păcat! Dacă prietenul te iubeşte cu adevărat, te va aştepta până la căsătorie. Iar dacă nu-i în stare să te aştepte, înseamnă că nu te iubeşte, ci se iubeşte pe sine şi-i este aproape totuna cu cine-şi satisface pofta. Nu fi proastă! Fii demnă! Nu e greu, şi e de mare folos…

Se ştie că cele mai multe divorţuri au loc nu din cauza „nepotrivirilor sexuale”, ci din cauza nepotrivirilor de caractere. Iar ca să aveţi timp şi posibilitate de a vă cunoaşte caracterele, trebuie în mod obligatoriu să vă abţineţi de a vă cunoaşte sexual căci, mai ales în primă etapă, cele două tipuri de cunoaştere se exclud reciproc. Deci, cunoaşte mai întâi caracterul şi sufletul viitorului soţ (viitoarei soţii), iar celelalte se vor lămuri de la sine.

P.S. Vai de părinţii care au băieţi curvari sau fiice curve, dar nu le zic nimic şi nici nu le este ruşine că au aşa copii! Vai de noi toţi care am ajuns să ne obişnuim cu acest fenomen, fără să mai zicem nimic!

Ierom. Petru (Pruteanu)

Sursa: http://www.teologie.net/


Articolul Următor
Articole Asemănătoare
2186

A fi sau a nu fi religios

Religia l-a scos pe om din animalitate; i-a îmblânzit instinctele, i-a dat imboldul spre cultura sufletului şi spre progres. Religia a trezit în sufletul omului puterile gândirii, simţirii şi voinţei, a cultivat germenii vieţii spirituale şi a impus cele mai serioase preocupări asupra rostului şi destinului lumii şi al oamenilor, fără de care nu s-ar fi […]

Articole postate de același autor
7062

Despre împărtăşirea copiilor

Întrebare: Părinte Petru, Vă rugăm să explicaţi care sunt cerinţele pentru împărtăşirea copiilor pentru că, de multe ori, părinţii îşi aduc odraslele abia la sfârşitul Liturghiei, iar după împărtăşire pleacă imediat; alteori, copiii au gura plină cu mâncare, dar vor şi împărtăşanie. Există careva canoane şi reglementări bisericeşti în această privinţă? Răspuns: Întrebarea este foarte […]