Actualitate

Slujire arhierească în Duminica a VI-a după Rusalii, la mănăstirea Curchi

39

În a VI-a duminică după Rusalii, a Vindecarii slăbănogului din Capernaum – Preasfinţitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și al întregii Moldove, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Serviciul divin a fost săvârșit în prezența numeroșilor creștini care au pășit pragul mănăstirii Curchi spre a mulțumi lui Dumnezeu pentru binefacerile Sale, dar și pentru o nouă întâlnire şi comuniune cu Domnul Hristos.

Duminica a VI-a după Rusalii – Vindecarea slăbănogului din Capernaum. Evanghelia ne vorbeşte despre vindecarea unui slăbănog, a unui om paralizat din oraşul Capernaum, care a fost adus la Mântuitorul de prietenii săi pentru a-i fi redată sănătatea trupească şi sufletească. Mântuitorul Hristos îl vindecă pe slăbanog pe fundamentul credinţei altora. Slăbănogul din Capernaum este vindecat pentru credința prietenilor săi. „Și Iisus văzând credința lor”. (Matei 9,2).

Duminica aceasta ne arată, și ne scoate înainte, credinţa celor patru prieteni ai celui vindecat. Domnul Hristos rămâne uimit de credința lor.

În Evanghelia de astăzi, Îl vedem pe Mântuitorul apropiindu-Se cu milă de slăbănogul din Capernaum, pe care l-a întărit cu puterea Sa tămăduitoare. Prin minunea săvârşită Domnul Hristos demonstrează că a fost trimis de Dumnezeu în această lume, pentru ca să ierte şi să vindece, ne arată totodată puterea rugăciunii de mijlocire a lui Hristos pentru om.

Vindecarea uimitoare a slăbănogului din Capernaum arată puterea dumnezeiască a Mântuitorului Hristos de a ierta păcatele, arăta că este cu adevarat Fiul lui Dumnezeu, Mesia. Prin această minune, Domnul arată că este Creator și al sufletului și al trupului. Vindecă și boala sufletului și boala trupului, iar prin vindecarea celui ce se vede, adică a trupului, face cunoscută și vindecarea celui ce nu se vede, adică a sufletului.

Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul mănăstirii Curchi, dirijat de dl Dumitru Buga.

Sursa: http://manastireacurchi.md/


Articole Asemănătoare
1869

Mănăstirea Curchi l-a prăznuit prin slujbă arhierească pe Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron

În prima sâmbătă a Postului Mare, dedicată Marelui Mucenic Teodor Tiron, cunoscută sub denumirea de Sâmbăta colivelor, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și Stareț al Sfintei Mănăstiri Curchi, a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, la care au participat mulțime de credincioși. În cadrul slujbei divine, credincioșii s-au spovedit și […]

Articole postate de același autor
4832

Dacă voi pastra fecioria, nu mă voi mărita…

Sunt complexată. Am 21 de ani şi multe dintre prietenele mele sunt deja căsătorite, unele au şi copii. Eu sunt virgină şi mi se spune că această noţiune este una învechită, iar dacă mă voi pastra aşa, nu mă voi mărita. Îmi dau seama că desfrânarea este un păcat, dar ce-i de făcut?” (Veronica) Nu […]