Prot. Nicolae Ciobanu, consilier cultural, la ceas aniversar

186

Acum două decenii, Pr. Nicolae Ciobanu, absolvent al Academiei Teologice din Chișinău, era numit paroh într-o localitate în care urma să fie ridicat un sfânt locaș. Părintele ne mărturisește că i-a fost greu să memorizeze denumirea satului, însă ținea minte că se începe cu litera ”B”, ca să-și amintească ulterior că este vorba de satul Cruglic din raionul Criuleni.

Acest tânăr slujitor a risipit toate îndoielile localnicilor, care erau sceptici că acesta va reuși să zidească din temelie casa Domnului. În câțiva ani Mitropolitul Vladimir deja târnosea noua biserică cu hramul ”Minunea Sf. Arhanghel Mihail”.

În această perioadă părintele Nicolae a știut nu doar să zidească biserica de piatră, înțelegând că mult mai de preț este cea vie, de suflete.
Predă religia în școală, organizează școala duminicală, concursuri, ateliere de lucru, tabere de creație… acestea sunt doar câteva dintre cele în câte este implicat preotul N. Ciobanu.

De rând cu acestea este un bun familist, este inteligent și corect cu cei din jur… este preotul care te inspiră și este credibil, deoarece vorbele corespund faptelor și vieții trăite.

Astfel, la 11 februarie, zi în care a fost numit paroh în acest sat, un sobor de preoți și numeroși credincioși s-au adunat să se roage împreună cu dragul părinte.
În această zi administrația publică locală l-a declarat cetățean de onoare al satului, iar cei prezenți i-au urat ani mulți și fericiți.

Din partea slujitorilor prezenți a vorbit pr. Octavian Moșin, care i-a transmis cele mai sincere și cordiale felicitări, înmânându-i o diplomă de recunoștință pentru toată truda depusă spre binele Bisericii.

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
1389

Angela Levința, șeful cabinetului metodic din cadrul Mitropoliei Cișinăului și a Întregii Moldove: „Devine imperios necesar ca Şcoala să conlucreze cu diverşi parteneri comunitari”

Școala, instituție a cunoașterii și a luminii, alături de Biserica strămoșească, contribuie la educarea integrală a omului, la aprofundarea principiilor fundamentale ale umanității, înscrise de Dumnezeu în sufletul fiecărui copil, precum binele, adevărul și frumosul. Activitățile desfășurate în parteneriat de către Biserică și Școală aduc tinerilor cunoaștere, înțelegere și educație creștină. Una dintre cele mai […]Urmăriți-ne pe Facebook!