Preoți profesori de la Alba Iulia în vizită la reședința mitropolitană

1017

În perioada 13-15 octombrie la Chișinău s-a desfășurat cea de-a VIII-a ediție a Conferinței științifice internaționale ”Educația din perspectiva valorilor”, fiind găzduită de Universitatea de Stat din Moldova. Conferința este organizată în comun cu Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia, România. Astfel, zeci de participanți s-au înscris din diverse instituții ale României, iar 12 participanți au venit la lucrările conferinței.

Delegația din Alba Iulia l-a avut în frunte pe profesorul universitar Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie, fiind însoțit de către pr. lect. Ovidiu Panaite, pr. lect. Dorin Opriș și conf. univ. Ioan Scheau.

De hramul capitalei preoții profesori au slujit la Catedrala Mitropolitană, după care au fost invitați de către ÎPS Mitropolit Vladimir la sediul mitropolitan.

În cadrul vizitei s-au discutat perspective ale unei colaborări pe filiera educațional-didactică în domeniul duhovnicesc. S-a vorbit despre un schimb de experiență legat de cercetare și traducere a unor studii, precum și despre schimbul de cadre teologice între Chișinău și Alba Iulia.

Oaspeții au fost însoțiți de către preotul Octavian Moșin, conferențiar la USM.

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
2419

“Educaţia din perspectiva valorilor” – genericul conferinţei ştiinţifice internaţionale desfăşurate la USM

La Universitatea de Stat din Moldova au debutat joi, 13 octombrie 2016, lucrările Conferinţei internaţionale: „Educaţia din perspectiva valorilor”, aflată la VIII-a ediţie.  Evenimentul este organizat de Universitatea „1 decembrie 1918” din Alba Iulia şi Universitatea de Stat din Moldova. Peste 120 de cercetători din diverse domenii şi instituţii s-au înscris cu comunicări. Sesiunea Plenară a […]

Articole postate de același autor
2728

De se suferă copii, părinte? De ce copii de 3-4 ani sunt bolnavi de cancer?

De se suferă copii, părinte? De ce se îmbolnăvesc copiii mici, de ce copii de 3-4 ani sunt bolnavi de cancer? – Ştie Dumnezeu de ce, că sunt cu rost mare. Faptele părinţilor, neastâmpărul lor, se răsfrâng asupra copiilor. Părinţii care au făcut împreunări nepermise, au făcut o serie întreagă de lucruri de păgânism, pentru […]Urmăriți-ne pe Facebook!