Pelerinaj în Țara Sfântă, pe urmele Mântuitorului Iisus Hristos (ziua a II-a)

146

După câte aţi putut afla din ştirea anterioară, în perioada 6 – 13 decembrie se desfăşoară pelerinajul anual al delegaţiei Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, în Ţara Sfântă.

Vineri, 7 decembrie, în cea de-a doua ziua a pelerinajului, Înaltpreasfinţitul Părinte Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, însoțit de Preasfințitul Ioan, Episcopul Sorocii, Vicar mitropolitan și un grup de slujitori și credincioși moldoveni, au vizitat următoarele obiective religioase:

  • Biserica Nașterii Domnului din orașul Betleem și locul aflării celor 14000 prunci omorâți de regele Irod.
  • Muntele Eleon: Mănăstirea Înălțării Domnului; locul Înălțării Domnului Iisus Hristos la Cer.
  • Mănăstirea Sfintei Cruci, Ierusalim (toiagurile îngerilor).
  • Biserica Sf. Simeon Primitorul de Dumnezeu din Ierusalim
  • Mănăstirea de pe Munte în cinstea Icoanei Maicii Domnului din Kazan, a Misiunii Patriarhiei Ortodoxe Ruse din Ierusalim.

În cuvântul adresat pelerinilor pe Muntele Eleon, Mitropolitul Vladimir a menționat următoarele: „Pelerinajul este o fericită ocazie de a mulțumi Domnului și un prilej în care să ne reamintim că suntem călători în această lume. Ne vom ruga ca Duhul Sfânt să trezească în noi dorința de înoire a vieții, ca să ne fie acest efort izvor de bucurie și pace interioară, un prilej de îmbogățire spirituală. Binecuvintează Doamne pe toți pelerinii la Sfintele Locuri ca, sănătoși, în pace și cu bună-sporire întorcându-se, să Te laude pe Tine din toată inima, Amin!”

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
1215

Prin credinţă au primit iertarea

Părintele duhovnic Sava Aghioritul irosea ceasuri întregi ea să pomenească sufletele celor vii şi ale celor morţi şi păstra în suflet o taină. Este vorba despre o vedenie pe care o avusese când era încă preot tânăr la Schitul Sfântului Iacob, cu un înger care sub înfăţişarea preotului spăla şi curăţa păcatele „în Sângele Mielului”. […]