Actualitate

„Maica Domnului, miluiește-mă și-mi ușurează boala”

4968

Arhimandritul Cleopa Ilie, părintele nostru duhovnicesc, ne povestește cum a vindecat Maica Domnului piciorul cangrenat al smeritului monah Ilarion Ionică din Mănăstirea Sihăstria și cum i-a vestit sfârșitul cu un an înainte.

În primăvara anului 1933, bătrânul călugăr Ilarion a fost trimis la pădure să aducă lemne de foc pentru obște. Acolo a fost lovit la un picior și rana s-a cangrenat, încât suferea mult și era îngrijit la chilie de fratele Constantin, devenit mai târziu Arhimandritul Cleopa.

Într-o noapte plângea de durere în patul său și se ruga cu lacrimi, zicând: „Maica Domnului, miluiește-mă și-mi ușurează boala, că nu mai pot răbda durerea piciorului!” După puțin timp a văzut că intră în chilia lui o femeie foarte cuviincioasă, în chipul unei doctorițe din Târgu Neamț și îl întrebă:

– De ce plângi, părinte Ilarion?

– Doamnă doctoriță, mi-am rupt piciorul și mă doare greu. Simt că voi muri curând și plâng că nu m-am pocăit.

După ce doctorița aceea minunată s-a atins cu mâna de piciorul lui, l-a mângâiat cu aceste cuvinte:

– Nu mai plânge, părinte Ilarion. De acum te vindeci la picior și vei mai trăi încă un an de zile. După aceea te vei odihni…

Apoi a plecat acea sfântă femeie și bătrânul a adormit liniștit. Era Maica Domnului.

Dimineață bătrânul s-a sculat sănătos din pat, s-a dus la biserică și a spus tuturor minunea Maicii Domnului. A mai trăit exact un an de zile, la „Duminica izgonirii lui Adam din Rai”, părintele Ilarion și-a dat sufletul în mâinile Domnului și a fost petrecut de obștea mănăstirii pe ultimul drum până la cimitir.

Arhimandrit Ioanichie Bălan, Istorioare duhovnicești, Sfânta Mănăstire Sihăstria, 2002, pp. 30-31


Articolul Precedent
Articole Asemănătoare
5368

Credința aduce recompense în viața de dincolo, dar și în aceasta

Cercetarea efectuată la University Of Colorado At Boulder, SUA, publicată în 1999, a demonstrat științific că cei care merg în mod regulat la biserică trăiesc mai mult decît cei care o frecventează rar sau niciodată. Pentru prima dată a fost cuantificată durata în plus de viață. În timp ce există diferențe între sexe și rase, […]

Articole postate de același autor
1353

În ziua prăznuirii Sfântului Ioan Maximovici, PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, a liturghisit la Mănăstirea Ciuflea

„Sfințenia nu reprezintă doar neprihănirea pentru care drepții sunt răsplătiți cu fericirea veșnică în Împărăția lui Dumnezeu. Ea este o înălțime sufletească, atunci când oamenii se umplu de harul lui Dumnezeu, încât el se transmite și celor care comunică cu ei”.  (Sfântul Ioan Maximovici) La 2 iulie 2019, cu binecuvântatea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolit al Chișinăului […]