Inaugurarea azilului pentru bătrânii din raionul Cahul, rămaşi fără îngrijire

202

Bătrânii din raionul Cahul, rămaşi fără îngrijire, vor beneficia de acum încolo de un azil modern. Instituţia a fost inaugurată pe data de 29 ianuarie 2018 în satul Moscovei şi dispune 25 de locuri.

La inaugurarea azilului, copiii din localitate le-au oferit în dar bătrânilor un spectacol.

„Nevoile sunt mari pentru că tot mai mulţi bătrâni cu regret, copiii lor uită că au obligaţiuni şi şi aruncă asupra statului anumite responsabilităţi. Este o renovare capitală, cantină, dormitoare, important este că ei au o intimitate au posibilitatea să fie cât mai puţini în cameră”, a spus preşedintele raionului Cahul, Ion Groza.

„Ceea ce este astăzi aici la Moscovei este de fapt o reorganizare a acelor instituţii pe care le avem. Vrem să ne dezicem de acelea mari cu câte 500, 100 de beneficiari. Ne-am pus ca scop ca aceste aziluri să fie practic în fiecare din regiunile raionului şi cu un număr mai mic de beneficiari”, a spus deputatul PDM, Elena Bacalu.

Edeficiul a fost sfințit de către Secretarul Eparhial, Protopop al circumscripției Cahul, Prot. Mitr. Mihail Mungiu, Parohul s. Brânza Prot. Dionisie Grăjdeanu și Parohul s. Moscovei Prot. Mitr. Grigore Țuțuianu.

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
928

Biserica «Acoperământul Maicii Domnului» din s.Marcăuți r.Dubăsari – 200 de ani de la târnosire

   La 14 octombrie 2016, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la târnosire a fost resfințită biserica cu hramul «Acoperământul Maicii Domnului» din s.Marcăuți r.Dubăsari.   După un șir de zile posomorâte cu ploi ciobănești, ziua de 14 octombrie, în care Biserica […]