În sâmbăta a II-a a Sfântului și Marelui Post, PS Siluan, Episcop de Orhei, a liturghisit la Sfânta Mănăstire Curchi

1116

Sâmbătă, în a doua săptămână a Sfântului și Marelui Post, în ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Porfirie, Arhiepiscopul Gazei (420), Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și Stareț al Sfintei Mănăstiri Curchi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, înconjurat de soborul preoțesc al Mănăstirii Curchi.

Ierarhul, împreună cu credincioșii prezenți, s-a rugat în cadrul Sfintei Liturghii pentru odihna sufletelor celor din veac adormiți părinți, frați ai Sfintei Mănăstiri, și pentru toți binecredincioșii creștini mutați la Domnul.

De asemenea, după momentul împărtășirii credincioșilor cu Sfintele și de viață Făcătoarele lui Hristos Taine, PS Siluan, Episcop de Orhei, a amintit celor prezenți că în această zi, Sfânta noastră Biserică îi pomenește pe toți apărătorii credinței și pe cei care au învins lupta cu păcatul și au urmat lui Hristos cu credință: apostoli, mucenici, prooroci, ierarhi, cuvioși și drepți.

„Fericiţi sunt cei pe care i-ai ales şi i-ai primit, Doamne, şi pomenirea lor din neam în neam.” (Ps 64,4)

Sursa: http://manastireacurchi.md/

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
967

Ospăț euharistic în „Duminica lui Zaheu vameșul” la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Orhei

În „Duminica lui Zaheu vameșul” PS Părinte Siluan, Episcop de Orhei și Vicar mitropolitan a săvârșit cu binecuvântarea ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din cartierul Lupoaica, mun. Orhei. La slujirea euharistică, Prea Sfinția Sa a fost înconjurat de către un sobor preoțesc din cadrul Vicariatului […]

Articole postate de același autor
4949

„Nu pot. Stăpâna casei m-a alungat”

O creştină ortodoxă a hotărât să adere la o sectă. A părăsit biserica şi a început să frecventeze adunările sectanţilor, să le asculte predicile. De la ei a aflat că icoanele nu ar trebui să fie cinstite. A venit acasă şi le-a aruncat. Pregătindu-se să plece la adunare, a observat că a mai rămas o […]Urmăriți-ne pe Facebook!