În cea de-a doua sâmbătă a Postului Mare, PS Siluan, Episcop de Orhei, a liturghisit la Mănăstirea Curchi

836

După ce am prăznuit în duminica I a Postului Mare Triumful Ortodoxiei, astăzi, în sâmbăta a doua din post, continuând urcușul nostru duhovnicesc pe treptele Postului Mare spre Înviere, Biserica Ortodoxă face pomenirea tuturor celor din veac adormiţi, părinţi şi fraţi ai noştri dreptmăritori creştini ortodocși.

Această zi a fost marcată în mod deosebit la sfânta mănăstire Curchi printr-un serviciu divin oficiat de către PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și Egumen al Sfintei Mănăstiri Curchi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, la care au participat mulțime de credincioşi, care au venit cu credinţă şi evlavie la Dumnezeu, Mântuitorul şi nădejdea noastră, pentru a-și mărturisi păcatele și a primi vindecare prin primirea Tainei Sfintei Împărtășanii.

După încheierea Sfintei Liturghii, Egumenul mănăstirii a săvârșit rânduiala Panihidei Mari pentru cei trecuți la cele veșnice.

La final, Episcopul Orheiului i-a îndemnat pe cei prezenți să continue și mai departe postul, împreunat cu rugăciunea și milostenia, în urma cărora dobândim multă bucurie și pace sufletească.

După rânduiala Bisericii Ortodoxe, în a 2-a, a 3-a şi a 4-a sâmbătă din Postul Mare se săvârşeşte pomenirea tuturor celor din veac adormiţi, părinţi şi fraţi ai noştri dreptmăritori creştini ortodocşi.

Mâine, în duminica a doua a Postului mare, prăznuim pe Sfântul luminii necreate – Marele Ierarh Grigorie Palama. Cu acest binecuvântat prilej vă invităm cu drag să fim împreună la frumoasele slujbe ale Sfintei noastre Biserici, îndemnându-vă să vă iertați unii pe alţii, dar să nu uităm să cerem iertare şi de la Dumnezeu în Taina Spovedaniei pentru că numai Spovedania ne uşurează cu adevărat conştiinţa, unindu-ne cu El mai apoi prin primirea Sfintei și Dumnezeieștii Euharistii.

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
4710

Cum ar trebui să ne petrecem zilele de Duminică?

Duminica este ziua Domnului și ar trebui să ne-o petrecem diferit față de celelalte zile din cursul săptămânii. Este o zi în care ne ridicăm mințile și inimile spre Dumnezeu, mulțumind pentru toate bunătățile pe care ni le-a dat în cursul săptămânii care se încheie și rugându-ne să Își reverse Harul Său peste noi în […]Urmăriți-ne pe Facebook!