“Doamne, miluieşte-ne!”

4953

Cu puţin timp înainte de cutremurul din 1977, Părintele Arsenie ne-a spus o istorioară: „Un sfânt avea un ucenic pe care-l ţinea aproape. Sfântul a plecat pentru un timp în altă parte, pentru nişte probleme.

Ucenicul, ramânând singur, s-a gândit să meargă la o mănăstire, ca să vadă cum trăiesc călugării. Ajungând acolo, i-a plăcut nespus de mult, fiindcă se cântau cântece de slava lui Dumnezeu. După ce se întoarce înapoi, îi spune sfântului părinte cum a fost la mănăstire şi ce a auzit, zicând:

– Părinte, să ştii că noi nu ne mai mântuim.

– De ce, mă? – îl întreaba părintele.

– Parinte, dumneata te rogi numai atât: «Doamne miluieşte-­ne!» ; ei acolo cânta frumos şi să ştii că eu mă duc acolo.

– Du-te! – i-a spus, iar după ce a plecat ucenicul, sfântul s-a pus în genunchi şi a zis: «Doamne, arată-i adevărul».

Când ucenicul a ajuns la mănăstirea aceea, călugării cântau, dar, iată că, dintr-o dată, începe un cutremur de pământ şi toţi călugării lasă cântările, se pun în genunchi şi încep să se roage: «Doamne miluieşte-ne». Atunci, ucenicul s-a întors înapoi la sfânt şi i-a zis :

– Dacă au lăsat cântecele şi se rugau «Doamne miluieşte-ne», înseamnă că «Doamne miluieşte-ne» e mai mare.”

„Si voi tot aşa să vă rugaţi”- a zis Părintele.

Nu după mult timp, când a fost cutremurul acela de pământ (1977), Părintele Arsenie a auzit o voce care zicea: “Nu ieşi, ca mori”. După cutremur, fiind salvat, şi-a făcut o cruce şi a spus: „Doamne, îţi mulţumesc că m-ai salvat!”. Aceasta ne-a spus-o soţia părintelui Bunescu, care ştia de la Părintele Arsenie. (Morar Gheorghe, Ucea de Sus)

Din “Noi marturii despre parintele Arsenie Boca”, editura Agaton, 2005


Articole Asemănătoare
7177

Rugăciunea e respiraţia sufletului, iar postul e apa care stinge văpaia patimilor

Omule, trebuie să-ţi schimbi viaţa – retează cu foarfeca voile tale – crengile rele: sudalmele, neascultările, şi va rămânea un pom care nu va putrezi în veac – e cuvântul lui Dumnezeu. În fiecare zi citeşte, dacă poţi, măcar un verset, măcar un capitol sau un psalm, de care să-ţi legi gândurile, mutându-te de la […]

Articole postate de același autor
1820

Sărbătoarea Floriilor, la Catedrala episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din Ungheni

De praznicul „Intrării Domnului în Ierusalim” Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni s-a arătat a fi neîncăpătoare pentru sutele de credincioşi veniţi în număr mare la slujba de „florii”, săvârşită de Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni. În cadrul Sfintei Liturghii numeroşi credincioşi au primit împărtăşirea cu Trupul şi Sângele […]