Actualitate

De Crăciun NU este ziua celor care poartă numele de Cristian/Cristiana, Emanuel sau Natalia. Care este explicația

7754

Cu ocazia Crăciunului, pe rețelele de socializare a început să-și facă simțită prezența o nouă urare: „La mulți ani celor care poartă numele de Cristian/Cristina, Natalia și/sau Emanuel/Emanuela”.

Și totuși, când este ziua în care cei care poartă numele de Cristian, Natalia sau Emanuel își serbează onomastica? În acest sens am apelat la Părintele Mihai-Andrei Aldea: „Aceștia ar trebui sărbătoriţi de Sfânta Muceniţă Cristina, de Sfinţii Adrian şi Natalia etc. Că nu este acum Sfântul Cristian sau Sfânta Natalia…

Aşa cum Florea, Floarea, Florentina etc. trebuie prăznuiţi pe 18 august, nu „de Florii”, că nu este atunci Sfântul sau Sfânta „Florii”…

În concluzie: cei care vor să serbeze ziua numelui Cristian/Cristiana, o pot face pe 24 iulie, atunci când este prăznuită Sfânta Muceniță Cristina. Chiar dacă etimologia acestor nume vine de la Hristos, ele se sărbătoresc în ziua prăznuirii sfântului, nu a Nașterii Domnului.

Doamnele sau domnișoarele cu numele Natalia au ziua de nume pe 26 august, de ziua Sfinților Mucenici Adrian și Natalia. De asemenea, Sfântul Emanuel din Creta este sărbătorit de Biserica Ortodoxă pe 28 octombrie. Iar pentru cei din religia catolica, Sf Emanuel martirul este serbat pe 26 martie.

sursa http://activenews.ro


Articolul Precedent
Articole Asemănătoare
10089

Cel mai bun om

Smeriţii alcătuiesc ceata din care Dumnezeu Îşi alege drepţii, sfinţii. Să nu-şi închipuie cineva că pentru a fi smerit trebuie să-ţi pui cenuşă în cap, să duci o viaţă chinuită, să umbli nespălat sau îmbrăcat urât. Nu. Nu e nevoie să-ţi ţii ochii în pământ şi să afişezi o sfinţenie ostentativă, care să atragă atenţia. […]

Articole postate de același autor
2300

„Cine a ajuns până aici, este un învingător”

Excursia prin munții Făgăraș, organizată de asociasția „Ortodoxia Tinerilor”, a reunit aproximativ 30 de entuziaști, mai mult sau mai puțin experimentați, pentru a admira unele dintre cele mai de seamă priveliști ale Carpaților, pentru a „cuceri” vârful „Moldoveanu”, dar și pentru a discuta subiecte importante de credință și istorie. Venind în această drumeție am acceptat […]