Tinerii din ASCOM au participat la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova

1667

În perioada 24-26 august, la Iași s-a desfășurat prima ediție a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova, având ca generic „Unitatea - izvor de înțelepciune și putere pentru tineri. Despre valorile care unesc un neam”. Evenimentul a reunit circa 1600 de tineri creștini, incluiv și tineri din Republica Moldova. Programul a cuprins numereroase manifestări culturale, artistice și educative, menite să readucă în vizorul tinerilor istoria neamului și valorile de credință specifice acestuia. ITOM 2018 a creat un cadru în care tineri din diferite regiuni să se poată bucura de comunicare și să poată împărtăși atașamentul față de credință și față de tezaurul cultural care îi unește. Luând parte la eveniment, tinerii din ASCOM au revenit cu impresii de neuitat! 

Participând pentru prima dată la un astfel de eveniment, am rămas impresionată de buna rânduire a organizării, aceasta fiind la cel mai înalt nivel. Prima ediție a ITOM 2018 a invocat valorile cele din străbuni ale neamului românesc și credința ortodoxă. M-a emoționat deschiderea solemnă a întâlnirii, care a reunit diverse regiuni istorice ale României sub același tricolor. Cu ajutorul voluntarilor, noi, participanții, am fost implicați în slujbe, conferințe, concerte, toate pentru a ne înnobila atitudinea față de popor și valorile sale sacre. ITOM 2018 m-a lăsat cu gândul că trebuie să trăim și să promovăm credința ortodoxă, să prețuim ce avem mai scump pe acest pământ și să nu ne pierdem valorile.

Marina Popovschi

Participarea la ITOM 2018 a fost o experiență foarte frumoasă, cu oameni deosebiți și evenimente interesante. Este foarte plăcut să te afli într-un grup de tineri care gîndesc, simț și cred la fel ca ține. Am simțit că s-a creat o relație mult mai profundă cu Dumnezeu, i-am simțit prezența prin rugăciune. Am rămas foarte impresionată și abia aștept să mai particip la evenimente de acest gen.

Irina Goncearenco

Am ales să iau parte la această întâlnire, cunoscând ospitalitatea orașului Iași și râvna pe care o au tinerii de acolo în promovarea credinței. Cu adevărat, întreg Iașiul s-a mobilizat, întruchipând hora de pe sigla ITOM, dar și purtând peste decenii semnul horei de la Alba Iulia. Mulțimea de tineri, reuniți de o cauză comună, au risipit îndoiala în demnitatea generației din care fac parte. Sesiunile de discuții m-au făcut să-mi amintesc crâmpeie din lecțiile de istorie și mi-au reconstituit în scurt timp întreg trecutul glorios al neamului, iar conferința ținută de maestrul Dan Puric a fost o pildă de întregime a conștiinței. Concertul de muzică populară cu participarea artiștilor de vază, ne-a amintit că și limba cântecului și a dansului ne este comună. ITOM 2018 m-a făcut să conștientizez cât de important e să fim în același gând și în același duh.

Elena Bocancea


Articole postate de același autor
2976

Studiu al unor cercetători americani despre riscul infectării din potirul euharistic: Nu a existat niciun caz

Un articol de specialitate disponibil pe platforma Science Direct scoate în evidenţă cât de puţin probabilă este infectarea cu o boală prin împărtăşirea din acelaşi Potir euharistic. Articolul apărut în International Journal of Infectious Diseases (nr. 11 / 2013) este semnat de James Pellerin și Michael B. Edmond, ambii cercetători la Departamentul de Medicină Internă al Universității […]