Sfântul Ioan Botezătorul prăznuit în mijlocul enoriașilor soroceni

1170

De ziua prăznuirii Soborului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca, la care au participat prot. mitr. Nicolae Craveţ, protopop de Soroca și secretar al Vicariatului, preoți, dar și credincioși, veniți să-l cinstească pe Înaintemergătorul Domnului.

În cuvântul său de învățătură Părintele Episcop Ioan s-a referit la lucrarea și mărturisirea Sfântului Ioan Botezătorul, cel pe care Biserica îl numeşte “Înaintemergătorul Domnului”. Preasfinţia Sa a prezentat aspecte importante din viaţa Sfântului Ioan Botezătorul, dar şi a părinţilor săi, preotul Zaharia şi soţia lui Elisabeta şi totodată, a subliniat puterea mijlocitoare a Sfântului Ioan Botezătorul înaintea tronului Preasfintei Treimi, îndemnând credincioşii să înalţe rugăciuni stăruitoare către acest plăcut al lui Dumnezeu.

Către final, cu prilejul serbării zilei Sfântului ocrotitor, Preasfințitul Episcop Ioan a fost felicitat de către Dl Ghenadie Muntean, președinte al raionului Soroca, alte autorități locale și de către enoriaşii prezenți la Liturghia praznicală.

Protopopul raionului și Secretar al Vicariatului de Soroca, Protoiereul mitrofor Nicolae Craveţ împreună cu clerul slujitor, felicitându-l pe arhipăstorul sorocean, i-au oferit în dar o icoană a Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, datând cu secolul al XIX-lea.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
2305

Dumnezeu nu va căuta la faţă

Când va judeca Dumnezeu inimile, nu va căuta la mitre arhiereşti, nici la coroane împărăteşti, nici la dregătorii înalte. Va căuta la inimile noastre. Cel mai umil ţăran, cel mai necăjit om, cel care stă la vreo stână şi se roagă cu lacrimi lui Dumnezeu, sau este la închisoare şi se roagă, sau este undeva […]


Foto