Actualitate

Masterate creștine la Universitatea de Stat din Moldova. Admiterea 2017

2650

Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, slujitorii, credincioșii și pedagogii din diverse domenii sunt îndemnați să se înscrie la programele de masterat cu caracter creștin-ortodox:

- Studii filologice și spiritualitate creștină, Faculatea de Litere;                    

 - Istoria și cultura religiilor, Facultatea de Istorie și Filozofie.

Facultatea de Litere invită slujitori, preotese și oameni de bună credință pentru a-și continua studiile în domeniul lingvistic cu specializarea spiritualitate creştină. După absolvire aceştia vor obţine titlurile master în ştiinţe umanistice cu posibilitatea de a preda disciplinele Limba şi literatura română şi  Religia.

Facultatea de Istorie şi Filosofie propune studii în istoria și cultura religiilor, astfel absolvenții vor putea activa în următoarele domenii: profesor de istorie, profesor de istoria religiilor, profesor de educaţie moral-spirituală, consultant pe probleme de istorie şi istoria religiilor.

Depunerea cererilor de participare la concursul de admitere –24 iulie – 31 iulie.

Este un avantaj şi o oportunitate pentru tinerii teologi, dar şi pentru clerici de a-şi lărgi orizontul de cunoştinţe, de a studia o nouă specialitate, ca astfel să propovăduiască învăţătura creştină şi prin intermediul altor domenii. Totodată, la aceste masterate s-au înscris și persoane care vin din alte domenii precum: sport, economie, jurnalism, psihologie etc.

Puteţi telefona la nr.: 079481586 – preot Octavian Moșin, coordonator.

Mai multe despre admitere accesați: www.usm.md


Articole Asemănătoare
140

Impresii de la programele de master cu caracter creştin

„Invăţat este omul care nu termină niciodată de învăţat” (Lucian Blaga) Omul, făcut după „chipul și asemănarea” lui Dumnezeu, are menirea să crească, să se desăvîrșească. Pe acest drum al creşterii are nevoie de modele, de învățători. Or, programul de master la care am aplicat și l-am absolvit, și anume „Studii filologice și spiritualitate creștină’’ […]

Articole postate de același autor
5321

Când vă rugați, nu spuneți multe!

Cum ne putem da seama dacă ceea ce vrem să cerem în rugăciune este bun și folositor pentru noi? Dacă cer răbdare în boală și nu vindecare, e păcat? Răbdarea este o virtute, una dintre cele mai mari ale creștinătății. Mântuitorul Hristos ne îndeamnă: Când vă rugați, nu spuneți multe!. Aceasta era și o reacție […]