Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, celebrată la Catedrala Episcopală din Soroca

678

Biserica Ortodoxă sărbătorește la 21 noiembrie/ 4 decembrie Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Sărbătoarea, numită și Aducerea Maicii Domnului la Templu, este unul din Praznicele Împărătești ale Bisericii Ortodoxe.

În această însemnată zi, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului Domnului” din municipiul Soroca.

Serviciul divin a fost oficiat în prezenţa a numeroşi credincioşi veniţi pentru a se închina la Icoana şi Moaştele Sfintei Fericite Maici Matrona, aduse recent la Catedrala centrală a urbei.

Aceste sfinţenii au fost întâmpinate vineri, 22 noiembrie, cu binecuvântarea la Catedrala Episcopală şi vor fi expuse zilnic spre închinare creştinilor, până la data de 5 ianuarie 2019.

Ca de fiecare dată, Vlădica Ioan a mângâiat credincioșii cu o predică de suflet, înnchinată Intrării în Biserică a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

În timpul Liturghiei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, tânărul Andrei Moșneguțu, absolventul Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău, a fost hirotonit în treapta de diacon pe seama protopipiatului Florești.

La final, PS Episcop Vicar dimpreună cu soborul preoțesc a săvârșit un Tedem de mulțumire.

Pentru ca bucuria sărbătorii mariologice sa nu fie umbrită de post, Biserica a rânduit ca în această zi să fie dezlegare la pește.

sursa http://ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
3188

Postul este spor al caselor, mamă a sănătăţii, pedagog al tinereţii…

– Nu ne-aţi vorbit despre reţinerea de la mâncăruri, a observat teologul. – Se subînţelege, a răspuns Ascetul, din cele zise. Ne reţinem de la anumite mâncăruri nu pentru că simţim repulsie faţă de ele, ca şi cum ar fi spurcate, ci din motive pur ascetice, astfel că nu cădem în osânda ereticilor. – Deci, […]