În protopopiatul Ștefan Voda s-a desfășurat Festivalul Pascal “Lumina Învierii”

1868

În protopopiatul Ștefan Voda a avut loc Festivalul Pascal "Lumina Învierii". Evenimentul s-a desfășurat la biserica cu hramul "Sfântul Ioan Botezătorul" din or. Ștefan Voda.

Ca orice lucru bun și buneplăcut lui Dumnezeu, festivalul a debutat cu o rugăciune comună înălțată în cadrul sfintei liturghii, care a fost oficiată de către un sobor de preoți în frunte cu protopopul raionului, prot. mitrofor Anatol Raileanu.

După care s-a desfășurat și însăși Festivalul Pascal la care partcipanții și-au demonstrat abilitățile prin cântări și slăviri, scenete și poezii. Deasemenea s-au desfășurat expozitii de artă culinară și a lucrărilor înfăptuite de meșteri populari.

La final toți participanții au primit diplome de participare și câte o icoană pentru eforturile depuse. Festivalul a întrunit participanți din 15 localitati, printre care  141 coriști și 30 mesteri populari.


Articole Asemănătoare
3030

Sărbătoarea căntecului pascal, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din Chișinău

Astăzi, 21 aprilie, curent, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău s-a desfășurat Sărbătoarea de colinde și cântece pascale „Pascala-2018”, organizată de Uniunea Muzicienilor din Moldova, în parteneriat cu Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, Protopopiatul I, Chișinău, Protopop Prot. mitr. Vadim Cheibaș, […]

Articole postate de același autor
2475

A fost resfinţită biserica „Adormirea Maicii Domnului” din s. Redi-Cereşnovăţ, r. Soroca

În Duminica a VII-a după Paști a Sfinților Părinţi de la Sinodul I Ecumenic, credincioşii din s. Redi-Cereşnovăţ, r. Soroca, de la mic, la mare, l-au întâmpinat cu deosebită bucurie şi dragoste fiască pe Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova – Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, care a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” […]