În protopopiatul Ștefan Voda s-a desfășurat Festivalul Pascal „Lumina Învierii”

1038

În protopopiatul Ștefan Voda a avut loc Festivalul Pascal "Lumina Învierii". Evenimentul s-a desfășurat la biserica cu hramul "Sfântul Ioan Botezătorul" din or. Ștefan Voda.

Ca orice lucru bun și buneplăcut lui Dumnezeu, festivalul a debutat cu o rugăciune comună înălțată în cadrul sfintei liturghii, care a fost oficiată de către un sobor de preoți în frunte cu protopopul raionului, prot. mitrofor Anatol Raileanu.

După care s-a desfășurat și însăși Festivalul Pascal la care partcipanții și-au demonstrat abilitățile prin cântări și slăviri, scenete și poezii. Deasemenea s-au desfășurat expozitii de artă culinară și a lucrărilor înfăptuite de meșteri populari.

La final toți participanții au primit diplome de participare și câte o icoană pentru eforturile depuse. Festivalul a întrunit participanți din 15 localitati, printre care  141 coriști și 30 mesteri populari.


Articole Asemănătoare
1201

Festivalul “Cu noi este Dumnezeu” la a XX-a ediţie

Tradiţional în a treia zi de Paşte, la Soroca are loc festivalul-concurs de muzică sacră „Cu noi este Dumnezeu”. În acest an evenimentul a ajuns la cea de-a XX-a aniversare şi după cum au menţionat şi organizatorii, de la an la an participă concurenţi tot mai buni. Participanţii au fost binecuvântaţi de PS Ioan, Epsicop […]

Articole postate de același autor