În protopopiatul Ștefan Voda s-a desfășurat Festivalul Pascal “Lumina Învierii”

1695

În protopopiatul Ștefan Voda a avut loc Festivalul Pascal "Lumina Învierii". Evenimentul s-a desfășurat la biserica cu hramul "Sfântul Ioan Botezătorul" din or. Ștefan Voda.

Ca orice lucru bun și buneplăcut lui Dumnezeu, festivalul a debutat cu o rugăciune comună înălțată în cadrul sfintei liturghii, care a fost oficiată de către un sobor de preoți în frunte cu protopopul raionului, prot. mitrofor Anatol Raileanu.

După care s-a desfășurat și însăși Festivalul Pascal la care partcipanții și-au demonstrat abilitățile prin cântări și slăviri, scenete și poezii. Deasemenea s-au desfășurat expozitii de artă culinară și a lucrărilor înfăptuite de meșteri populari.

La final toți participanții au primit diplome de participare și câte o icoană pentru eforturile depuse. Festivalul a întrunit participanți din 15 localitati, printre care  141 coriști și 30 mesteri populari.


Articole Asemănătoare
2350

Vă invităm la un concert de colinde!

Va invităm, joi, 28 decembrie, ora 17.00, la un amplu program de colinde și un spectacol creștin,  susținut de  Corul „Buna Vestire” din s. Sălcuţa. Corul „Buna Vestire” a incântat/cucerit lauri pe numeroase scene din ţara noastră, dar şi de peste hotare. Colectivul și-a început activitatea în anul 1992 sub egida părintelui Nicolae Jelihovschi. Din 2006 poartă titlul onorific de […]

Articole postate de același autor