În protopopiatul Ștefan Voda s-a desfășurat Festivalul Pascal „Lumina Învierii”

1461

În protopopiatul Ștefan Voda a avut loc Festivalul Pascal "Lumina Învierii". Evenimentul s-a desfășurat la biserica cu hramul "Sfântul Ioan Botezătorul" din or. Ștefan Voda.

Ca orice lucru bun și buneplăcut lui Dumnezeu, festivalul a debutat cu o rugăciune comună înălțată în cadrul sfintei liturghii, care a fost oficiată de către un sobor de preoți în frunte cu protopopul raionului, prot. mitrofor Anatol Raileanu.

După care s-a desfășurat și însăși Festivalul Pascal la care partcipanții și-au demonstrat abilitățile prin cântări și slăviri, scenete și poezii. Deasemenea s-au desfășurat expozitii de artă culinară și a lucrărilor înfăptuite de meșteri populari.

La final toți participanții au primit diplome de participare și câte o icoană pentru eforturile depuse. Festivalul a întrunit participanți din 15 localitati, printre care  141 coriști și 30 mesteri populari.


Articole Asemănătoare
1787

Festivalul “Cu noi este Dumnezeu” la a XX-a ediţie

Tradiţional în a treia zi de Paşte, la Soroca are loc festivalul-concurs de muzică sacră „Cu noi este Dumnezeu”. În acest an evenimentul a ajuns la cea de-a XX-a aniversare şi după cum au menţionat şi organizatorii, de la an la an participă concurenţi tot mai buni. Participanţii au fost binecuvântaţi de PS Ioan, Epsicop […]

Articole postate de același autor
1244

Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, a săvârșit slujba Prohodului Domnului în Vinerea Mare la Mănăstirea Curchi

În Sfânta şi Marea Vineri din Săptămâna Patimilor, PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și Stareț al Sfintei Mănăstiri Curchi, înconjurat de un sobor de preoţişi diaconi, a săvârşitSlujbaProhodului Domnului în fața Sfântului Epitaf, în prezenţaoștii monahale și a credincioșilor veniți la mănăstire. Denia Prohodului Domnului este slujba punerii în mormânt a Domnului, sau […]


Foto