Alain Delon: „Totul este fals, totul este deformat. Nu mai există respect, nu se mai respectă cuvântul dat. Doar banii contează.”

5913

Alain Delon, unul dintre cei mai cunoscuți actori francezi, a acordat un interviu, realizat de jurnalista Valérie Trierweiler, apărut joi într-un număr special al revistei Paris Match consacrat carierei sale de 60 de ani, informează AFP.

„Viața nu îmi mai aduce prea multe lucruri. Am cunoscut totul, am văzut totul. Dar, mai ales, urăsc această epocă, mă face să vomit", a declarat starul francez, în vârstă de 82 de ani, în finalul acestui interviu ce a fost publicat sub titlul „Moi, Delon: l'interview de sa vie" ("Eu, Delon: Interviul vieții sale"). 

„Totul este fals, totul este deformat. Nu mai există respect, nu se mai respectă cuvântul dat. Doar banii contează. Auzi vorbindu-se despre crime pe tot parcursul zilei. Știu că voi părăsi această lume fără regrete", a declarat Alain Delon în acest interviu în care a vorbit despre cariera lui, relațiile dificile cu familia sa, femeile pe care le-a iubit și prietenii pe care i-a pierdut.

„Aproape toată lumea a murit", a subliniat starul francez, protagonistul din filmul „Ghepardul" (1963), extrem de afectat în urmă cu câteva luni de decesul lui Mireille Darc, actrița care i-a fost parteneră de viață în anii 1970.

Întrebat dacă există o femeie în viața lui actuală, actorul a spus că nu a găsit-o încă. „Nu spun că nu există candidate. Sunt 10 candidate, dar, pentru moment, niciuna nu-mi convine pentru a-mi sfârși viața alături de ea (...) Aș putea să mă căsătoresc cu o femeie dacă ea ar fi dispusă să mă însoțească până la sfârșit", a explicat starul francez.

Alain Delon a precizat, de asemenea, că filmările de la ultimul lungmetraj al lui, regizat de Patrice Leconte, în care va juca alături de Juliette Binoche, „au acumulat întârzieri". Actorul și-ar dori în același timp să urce "pe scenă pentru ultima dată" într-un spectacol de teatru.

Cel mai recent film cu Alain Delon datează din 2008. În acel lungmetraj, intitulat „Asterix aux jeux olympiques", de Frederic Forestier și Thomas Langmann, celebrul actor francez interpretează cu multă autoironie rolul lui Iulius Caesar. În teatru, Alain Delon a putut fi văzut pentru ultima dată pe afișul spectacolului "Une Journee ordinaire", de Eric Assous, în 2013.


Articole postate de același autor
1377

“Cea mai multă lume evită acest drum…”

Vă rog să nu vă întristaţi, să nu vă neliniştiţi, să nu vă lăsaţi influenţaţi de situaţia care domină în lume. Aşa cum se spune în întrebare, într-adevăr, pe omul care trăieşte în lume „viaţa însăşi îl determină la a se risipi în faptă, în cuvânt şi în minte, aşa încât nu poate să păzească toate […]