Acțiuni de caritate la L. T. „George Meniuc” din capitală, prilejuite de Praznicul Învierii Domnului

1566

Pentru al treilea an consecutiv, Părintele Aviv Țimbaliuc, Paroh al Paraclisului „Sf. Ierarh Nicolae” și Profesor de Religie în cadrul I. P. Liceului Teoretic „George Meniuc” din capitală, în parteneriat cu conducerea instituției de învățământ, profesorii, părinții și elevii acesteia, a organizat în ziua de Joi din Săptămâna Patimilor, Campania de colectare a darurilor de Paști.

La evenimentul desfășurat în incinta liceului au fost prezenți și Grupul coral bărbătesc „Gnosis”, care l-a invitația părintelui paroh Aviv au susținut un mic concert de cântare pascală pentru participanții la această activitate de caritate, vestind astfel bucuria nemărginită a Slăvitului Praznic al Învierii Domnului.

În cadrul acestei campanii au fost îmbrăcați cu hăinuțe noi 5 elevi ai liceului, care provin din familii cu venituri foarte mici, iar de pachete cu daruri, alimente, cozonac și dulciuri au beneficiat 10 vârstnici din capitală, dar și copiii care provin din Internatul „Preafericitul Iosif” din capitală, aflat sub conducerea și purtarea de grijă a mănăstirii Hâncu.

La sfârșit, Părintele Paroh Aviv, dimpreună cu conducerea instituției și diriginții de clase le-a mulțumit elevilor și părinților pentru efortul făcut și le-a urat să aibă parte în familiile lor de un Paști fericit, de sănătate, multe bucurii, ca să mai poată face și în anul viitor astfel de acte de caritate pentru sufletul celor nevoiași și neajutorați.

Dăruind, vei dobândi…

A consemnat, Serghei Crudu, teolog


Articole postate de același autor
3331

Sfaturile îngerului

De aceea, sa nu mai ghiceşti în cafea şi să cinsteşti pe fiecare femeie ca pe o soră şi ca pe mamă, pe fiecare tînăr ca pe un frate şi pe tot omul în vîrstă ca pe tată. Şi să тг mai înjuri. Roagă-te lui Dumnezeu şi pocăieşte-te de toate păcatele pe care le-ai făcut. […]