A fost convocată ședința Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova

1699

În a doua jumătate a zilei de joi, 24 martie 2016, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni a convocat Comisia Sinodală pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova.

Şedinţa s-a petrecut în incinta Centrului Eparhial din oraşul Ungheni şi a fost prezidată de Preasfinţitul Episcop PETRU, Preşedintele Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova.

În cadrul şedinţei au fost sdudiate minuţios dosarele depuse de catre Episcopia de Tiraspol şi Dubăsari pentru canonizarea Preotului Vasile Machidonschi și Ieromonahului Vichentie Chimitiuka.

Tot aici a fost ales ca secretar al Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova, Protoiereul Mitrofor Victor MIHALAŞ.

Comisia a studiat şi analizat diverse aspecte ale vieţii şi activităţii Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni, Protoiereului Gheorghe IVANOV şi ascultătoarei Agafia de la mănăstirea Cuşelăuca, despre care au fost prezentate documente de arhivă şi alte materiale cu referinţă la subiectul abordat.

La încheierea şedinţei au mai fost analizate sumar şi alte dosare parvenite din cadrul eparhiilor.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni


Articole Asemănătoare
2748

Zi importantă pentru enoriaşii Bisericii ortodoxe din Moldova. Fericita Agafia a fost CANONIZATĂ

Curtea Mănăstirii Cușelăuca din raionul Șoldănești a fost astăzi neîncăpătoare. Mii de enoriași din toată țara au participat la canonizarea Fericitei Agafia. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Vladimir. Creștinii spun că au așteptat această zi cu nerăbdare:  “Am așteptat această zi foarte de mult. Am auzit că ea va fi și am așteptat. Sfânta […]

Articole postate de același autor
4833

Mi-e dor de rai! Mi-e dor de ceruri! Mi-e dor de veşnicie!

Mi-e dor de rai! Mi-e dor de ceruri! Mi-e dor de veşnicie! Privesc spre cer. Văd nori negri, plumburii, alergând spre răsărit; pe deasupra munţilor pustii pluteşte o ceaţă deasă. Aş vrea să zbor sus, sus de tot, acolo undeva, unde nu mai sunt oameni, nici griji, nici tulburări. Caut cu ochii în sus şi […]