A fost convocată ședința Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova

1353

În a doua jumătate a zilei de joi, 24 martie 2016, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni a convocat Comisia Sinodală pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova.

Şedinţa s-a petrecut în incinta Centrului Eparhial din oraşul Ungheni şi a fost prezidată de Preasfinţitul Episcop PETRU, Preşedintele Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova.

În cadrul şedinţei au fost sdudiate minuţios dosarele depuse de catre Episcopia de Tiraspol şi Dubăsari pentru canonizarea Preotului Vasile Machidonschi și Ieromonahului Vichentie Chimitiuka.

Tot aici a fost ales ca secretar al Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova, Protoiereul Mitrofor Victor MIHALAŞ.

Comisia a studiat şi analizat diverse aspecte ale vieţii şi activităţii Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni, Protoiereului Gheorghe IVANOV şi ascultătoarei Agafia de la mănăstirea Cuşelăuca, despre care au fost prezentate documente de arhivă şi alte materiale cu referinţă la subiectul abordat.

La încheierea şedinţei au mai fost analizate sumar şi alte dosare parvenite din cadrul eparhiilor.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni


Articole Asemănătoare
2750

Lucruri care au fost găsite la deshumarea Mitropolitului Gavriil Bănulescu Bodoni

Joi, 25 august 2016, a avut loc un eveniment istoric pentru întreaga Biserică Ortodoxă din Republica Moldova. Un sobor de arhierei, preoți, diaconi și creștini s-au adunat la Mănăstirea Căpriana, pentru a fi martori la procesiunea de deshumare a vrednicului de pomenire Mitropolitul Gavriil Bănulescu Bodoni. În premieră sunt expuse publicului, lucruri care după 195 […]

Articole postate de același autor
3061

Fiecare cădere ne arată diferenţa dintre „teorie şi practică”

Domnul aşteaptă cu răbdare să ne amintim de El şi să ieşim din legile iubirii omeneşti ca să iubim cu iubirea Lui. Fiecare cădere ne arată diferenţa dintre „teorie şi practică” (lăsând de o parte felul greşit în care citim cuvântul teorie). Mintea noastră are două puteri: una activă – mintea raţională, cugetătoare – care face […]


Foto