A fost convocată ședința Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova

1084

În a doua jumătate a zilei de joi, 24 martie 2016, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni a convocat Comisia Sinodală pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova.

Şedinţa s-a petrecut în incinta Centrului Eparhial din oraşul Ungheni şi a fost prezidată de Preasfinţitul Episcop PETRU, Preşedintele Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova.

În cadrul şedinţei au fost sdudiate minuţios dosarele depuse de catre Episcopia de Tiraspol şi Dubăsari pentru canonizarea Preotului Vasile Machidonschi și Ieromonahului Vichentie Chimitiuka.

Tot aici a fost ales ca secretar al Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova, Protoiereul Mitrofor Victor MIHALAŞ.

Comisia a studiat şi analizat diverse aspecte ale vieţii şi activităţii Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni, Protoiereului Gheorghe IVANOV şi ascultătoarei Agafia de la mănăstirea Cuşelăuca, despre care au fost prezentate documente de arhivă şi alte materiale cu referinţă la subiectul abordat.

La încheierea şedinţei au mai fost analizate sumar şi alte dosare parvenite din cadrul eparhiilor.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni


Articole Asemănătoare
898

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat canonizarea Episcopului Dionisie Erhan

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, reunit joi în şedinţă de lucru la Reşedinţa Patriarhală, a aprobat canonizarea Episcopului Dionisie Erhan. Episcopul Dionisie reprezintă una dintre cele mai marcante personalități eclesiastice basarabene din prima jumătate a secolului trecut, fiind unul dintre luptătorii pentru realizarea statului național unitar român. Propunerea de canonizare a venit din partea Sinodului […]

Articole postate de același autor
770

A avut loc Sfințirea Paraclisului „Sf. Gheorghe” din cadrul Penitenciarului nr. 16 Pruncul

Miercuri, 7 noiembrie 2018, ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Slujba de sfințire și Sfânta Liturghie în capela cu hramul „Sf. Mare Mc. Gheorghe” din cadrul Penitenciarului nr. 16, Pruncul. Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au înălțat rugăciuni un sobor de preoți capelani în cadrul instituțiilor penitenciare din țară, preotul responsabil al paraclisului Maxim […]