A fost convocată ședința Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova

1554

În a doua jumătate a zilei de joi, 24 martie 2016, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni a convocat Comisia Sinodală pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova.

Şedinţa s-a petrecut în incinta Centrului Eparhial din oraşul Ungheni şi a fost prezidată de Preasfinţitul Episcop PETRU, Preşedintele Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova.

În cadrul şedinţei au fost sdudiate minuţios dosarele depuse de catre Episcopia de Tiraspol şi Dubăsari pentru canonizarea Preotului Vasile Machidonschi și Ieromonahului Vichentie Chimitiuka.

Tot aici a fost ales ca secretar al Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova, Protoiereul Mitrofor Victor MIHALAŞ.

Comisia a studiat şi analizat diverse aspecte ale vieţii şi activităţii Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni, Protoiereului Gheorghe IVANOV şi ascultătoarei Agafia de la mănăstirea Cuşelăuca, despre care au fost prezentate documente de arhivă şi alte materiale cu referinţă la subiectul abordat.

La încheierea şedinţei au mai fost analizate sumar şi alte dosare parvenite din cadrul eparhiilor.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni


Articole Asemănătoare
1523

Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni și ascultătoarea Agafia de la mănăstirea Cușelăuca acceptați de biserica ortodoxă pentru a fi canonizaţi

Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni și ascultătoarea Agafia de la mănăstirea Cușelăuca, din Şoldăneşti, au fost acceptați de biserica ortodoxă pentru a fi canonizaţi. Viaţa şi activitatea celor doi a fost discutată în cadrul mai multor şedinţe la care au participat Patriarhul Kiril, Mitropolitul Vladimir şi Episcopul Petru de Ungheni şi Nisporeni. Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni a fost […]

Articole postate de același autor
1845

Slujire arhierească la Mănăstirea Sf. Mare Mucenic Gheorghe – Zloți, r. Cimișlia

În data de 30 martie, Preasfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat a liturghisit la Mănăstirea cu hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe – Zloți, r. Cimișlia. Vlădica a fost întîmpinat de către Starețul Mănăstirii, Preacuviosul Tobie (Boboc) dimpreună cu părintele Protopop de Cimișlia, Protoiereul Nicolae Goreanu. Slujba a început cu sfinţirea prestolului, după care a […]