Liturghia Darurilor înainte sfințite la Catedrala episcopală din Comrat

1617

La 16 martie, în ziua de miercuri a primei săptămâni din Postul Mare, Preasfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat a oficiat prima în acest an Liturghie a Darurilor înainte sfințite la Catedrala episcopală din Comrat.

Liturghia Darurilor este unită cu Vecernia şi se săvârşeşte, după o ajunare completă a preoţilor şi credincioşilor, dăruind hrana cea mântuitoare, care dă viaţă lumii. În acest fel postul devine ceresc prin Euharistie, iar Euharistia se ia cu pregătire ascetică severă, vădindu-şi originea şi destinaţia cerească. Postul dinaintea Liturghiei este aşadar cu adevărat foame şi sete (şi la propriu) pentru Dumnezeu, urmate de hrana şi băutura cea de nemurire. Cei bolnavi, bătrânii care nu pot posti şi copiii au sâmbetele şi duminicile pentru a se împărtăşi.

Postul negru dinaintea Liturghiei Darurilor este un maraton al veşnicei şi o proorocie a veacului viitor.

sursa http://eparhiasud.md/


Articole postate de același autor
7105

Împărtăşirea cu aceeaşi linguriţă nu poate îmbolnăvi!

Putem constata astăzi, deşi numai în situaţii izolate, solicitarea exagerată a unor credincioşi ca pentru împărtăşirea lor cu Sfântul Trup şi Sânge al Mântuitorului să fie întrebuinţate mai multe linguriţe, sterilizate succesiv în timpul întrebuinţării lor. Aceasta, pornind de la frica pe care ei o manifestă, aceea de a nu se contamina cu unele boli […]