De Paștile Blajinilor Prea Sfințitul Nicodim a oficiat Sfînta Liturghie la Catedrala „Sf. Irh Nicolae” din Orhei

1464

În lunea de după Duminica Tomei sărbătorim „Paștile blajinilor” sau „Paștile celor adormiți” – o sărbătoare de bucurie pentru Hristos cel Înviat; o afirmare a credinţei şi nădejdii noastre în învierea morţilor şi o zi de pomenire a celor adormiţi, dar una plină de optimism şi bucurie, pentru că prin Învierea lui Hristos, moartea nu mai este un sfârşit fatal, ci doar o trecere spre viaţa veşnică alături de Hristos şi de toţi sfinţii şi drepţii care au bine-plăcut Lui.

În dimineața acestei zile, începînd cu ora 7.oo, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie. În cadrul serviciului divin au fost rostite ectenii și pomeniți cei răposați, iar la final a fost oficiată o litie mică și s-a cîntat pentru cei adormiți „Veșnica pomenire”.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni


Articole postate de același autor
2343

Un dialog duhovnicesc la tema ”Tinerii și Biserica” cu Părintele Iustin și Părintele Pantelimon de la mânăstirea Oașa

Părintele Iustin (Miron), stareţul mănăstirii Oaşa, însoţit de părintele Pantelimon (Şuşnea), au susținut astăzi, 7 aprilie, o conferință cu tema ”Tinerii și Biserica” la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul USM. La eveniment au fost prezenți studeți și profesori de la Facultatea de Jurnalism, membrii Asociației Studenților Creștini Ortodocși din Moldova și […]