Roagă-te și pentru mine!

6947

Să luăm exemplul unei mame al cărei copil a intrat în cercul protestanților, căzând în erezie. Ea îl certa mereu. Dar părintele Sofronie (Saharov) i-a zis:

- Data viitoare roagă-te și vorbește-i cu delicatețe, altfel îl vei pierde de tot!

Când s-a liniștit, când a sesizat sensul și scopul vieții sale, mama și-a întrebat copilul:

- Unde te duci?

- Știi și singură unde! În sala unde se roagă oamenii.

Maică-sa s-a întors și i-a spus:

- Roagă-te și pentru mine!

El a înmărmurit, iar mama a repetat:

- Roagă-te pentru mine, doar te rogi lui Hristos, spune-I ceva despre mine!

Acesta este imprevizibilul. Dar noi cu dumneavoastră am încetat să mai uimim. E necesar să nu fii previzibil, ci să surprinzi, la fel cum uimește Dumnezeu, adică să nu fim previzibili, ci imprevizibili dumnezeiește. ,,I-am spus mamei că fumez și ea a spart câteva farfurii!’’ Dar aceasta este o imprevizibilitate bolnăvicioasă, nu dumnezeiască.

Trebuie să-ți dobândești sufletul, dar cum? Este dificil, e nevoie de sfințenie.

De aceea fraților, vă rog să-L găsiți pe Dumnezeu în tot ce faceți. În fiecare zi, acolo unde sunteți, există binecuvântarea lui Dumnezeu.

Arhimandritul Andrei (Konanas)

Traducere Cebanu Ecaterina

sursa pravoslavie.ru


Articolul Precedent
Articole Asemănătoare
23273

Taina constă în a învăța să trăiești corect cu omul de alături

Un om a dobândit sensul și scopul vieții atunci când o persoană pe care o iubise și o respectase l-a dezamăgit foarte tare. S-a întâmplat ceva brusc și persoana respectivă la decepționat, ceva s-a prăbușit în sufletul său. Știți ce se întâmplase? Era idolul său. Idol. Omul și-a închipuit că celălalt reprezintă ceva, că este […]

Articole postate de același autor
2737

Lansarea cărții ,,Complexul monahal Japca. Istorie și spiritualitate’’ – un dialog de suflet cu d-ul Ion Xenofontov și pr. Iov (Cristea)

,,Drumul spre schit plin de nevoințe, abrupt, până ajungeai la el, parcă urcai la cer’’  În a doua săptămână a Postului Mare, în seara zilei de miercuri, 23 martie,  ASCO și enoriașii bisericii ,,Întâmpinarea Domnului’’ de la USM s-au adunat la rugăciunea Canonului de pocăință către Domnul Nostru Iisus Hristos. După rânduiala specifică din prima […]