La Mănăstirea Țigănești a avut loc Festivalul tradițiilor și obiceiurilor de iarnă „Colindăm, Colindăm Iarna”, ediția a XII-a

774

Cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, în cea de-a doua zi a Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos, s-a desfășurat Festivalul tradițiilor și obiceiurilor de iarnă „Colindăm, Colindăm Iarna”, ediția a XII-a. Evenimentul, consacrat sărbătorii Nașterii Domnului, a avut loc la Mănăstirea Țigănești și a adunat participanți dornici de a vesti prin colind bucuria Nașterii Domnului Iisus Hristos.

Peste 20 de ansambluri folclorice și coruri bisericești din satele raionului Strășeni, dar și din alte raioane, au luat parte la festival, interpretând cu pasiune colinde strămoșești și de sorginte creștină.

Evenimentul s-a bucurat de sprijinul activ al Prototopopului bisericilor din raionul Strășeni, PS Filaret, Episcop de Căpriana, vicar mitropolitan, a Starețului Mănăstirii Țigănești, Arhimandritul Irinarh (Costru), precum și a Secției de cultură, turism, tineret și sport a Consiliului raional Strășeni.

Și pentru că este un festival al obiceiurilor și tradițiilor de iarnă, la finalul evenimentului, toți participanții și spectatorii au fost invitați de către organizatori să savureze vin fiert, ceai și mâncare caldă.

Festivalul Colindelor Ortodoxe „Colindăm, Colindăm Iarna”, ediția a XII-a, pune în valoare tradiția colindelor strămoșești, ce reprezintă o modalitate puternică de conectare între comunități și de păstrare a identității culturale și religioase. Evenimentul a reprezentat un prilej de a celebra Nașterea Domnului și de a împărtăși bucuria sărbătorilor cu toți cei prezenți, subliniind astfel importanța păstrării pentru generațiile viitoare a valorilor creștin-ortodoxe.

Protopopiatul Strășeni


Articole postate de același autor
1895

Cunoaşte-te pe tine însuţi şi nu vei mai osândi pe nimeni

Amintiţi-vă de timpul când eraţi la şcoală, când pe nesimţite aţi învăţat să citiţi şi să scrieţi; şi în viaţa duhovnicească se petrece ceva asemănător. Noi trebuie să ne ostenim şi să facem ceea ce am cugetat şi am înţeles. Ceea ce rămâne e lucrarea lui Dumnezeu; căci nu vedem cum în pământul inimii încolţeşte […]