Studenții de la Facultatea de Drept și FRIȘPA, USM, implicați în Săptămâna Tineretului Ortodox

2555

În cea de-a doua zi a Săptămânii Tineretului Ortodox s-a ajuns la două facultăți ale USM.

În dimineața zilei, a avut loc o întâlnire de suflet la Facultatea de Drept cu dl Sergiu Băieșu, decanul facultății, și preotul Octavian Moșin de la biserica USM. Tema discuției a fost ”Mergând spre Înviere”. Studenților anului întâi li s-a vorbit despre credință, drepturi și obligațiuni morale, precum și despre sensul vieții, raportat la moarte și înviere.

În după amiaza zilei, la Facultatea Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative s-a desfășurat întâlnirea cu studenții și profesorii instituției.

Decanul facultăţii, dl Alexandru Solcan, l-a prezentat pe părintele Octavian Moșin, relatând despre activitatea amplă pe care o desfășoară atât în mediul universitar, bisericesc, dar și în rândul tinerilor. Părintele a oferit răspunsuri la mai multe întrebări adresate de către tineri, atât personale, cât și din cele cu care se confruntă societatea noastră.


Articole Asemănătoare
1812

”Mergând spre Înviere” – genericul unei activități în Liceul ”M. Marinciuc” din Chișinău

Tradițional, în preajma Învierii Domnului, elevii Liceului cu profil real ”M. Marinciuc” din capitală organizează activități cu genericul ”Mergând spre Înviere”. Zeci de liceeani au venit cu mesaje la tema postului, rugăciunii, referindu-se, în special, la cele trei sărbători ce ne bat la ușă – Buna Vestirea, Floriile și Învierea Domnului. Elevii au pregătit informație […]

Articole postate de același autor
1885

,,Sufletele drepților sunt în mâna lui Dumnezeu şi chinul nu se va atinge de ele” (Înțelepciunea lui Solomon 3,1)

Cu aceste cuvinte am început săptămâna dedicată tinerilor celor ce sunt setoși  de a savura din dulceața Harului Duhului Sfânt care ne întărește pe toți. Tinerii sunt cei care au avut ocazia să participe la conferința dedicată tineretului Ortodox. Ei  sunt viitorul societății noastre, de aceea, fiecare dintre noi trebuie sa veghem şi  să contribuim […]