Iinimă de mamă. A murit lăsându-i fiicei nou-născute cadouri pentru fiecare aniversare și pentru fiecare Crăciun, până la 18 ani

1506

Curajul Elisei a rămas acum în mesajele scrise de ea pe pereții casei: „Nu renunța niciodată!!!", pe oglinda de la baie, și „Mama, împreună vom reuși", în dormitor. Au rămas în casă, în urma Elisei, și darurile alese de ea pentru micuța Anna.

Elisa Girotto avea 40 de ani și locuia în Spresiano, provincia Treviso din Italia. Povestea ei impresionantă a fost publicată de jurnaliștii de la „Il Secolo XIX”.

Imediat după nașterea fiicei sale, Elisa a descoperit că are un cancer la sân triplu negativ, foarte agresiv, dificil de tratat. Patru intervenții chirurgicale și o cură de chimioterapie n-au folosit la nimic.

La jumătatea lunii august, Elisa și iubitul ei, Alessio Vincenzotto, au făcut nuntă. O rochie albă și multe zâmbete, o coroniță prinsă în părul scurt, fără bucle negre.

După un an de tratamente, Elisa știa că i-au rămas doar două luni de trăit. Din acel moment, ea a început să se gândească la viitorul fiicei sale, la toate zilele de naștere și de Crăciun pe care fetița urma să le petreacă fără ea. Și-a început să-i pregătească câte un cadou, pentru fiecare 21 august și 25 decembrie, până la vârsta de 18 ani. Jocuri, păpuși, un glob pământesc pe care sunt marcate călătoriile imaginare pe care le-ar fi făcut împreună.

Pentru a alege bine, Elisa a cerut ajutorul unui grup de mame de pe Facebook. „Nu voi uita niciodată acea după-amiază, de acum o lună, când pe grup a apărut postarea Elisei, care cerea sfaturi de la mame cu fetițe mai mari, pentru a alege cadouri Annei” povestește una dintre mamele de pe grupul de facebook. „Elisa nu era sigură că va alege corect pentru o fetiță de o vârstă mai mare... Cărți, hărți de călătorie, scrisori, mici mesaje video cu cele mai bune urări și lecții de viață de la mamă la fiica...”.

Elisa a făcut toate astea cu lacrimi în ochii lor și cu un nod în stomac, încercând să găsească sfaturi inteligente „deoarece, chiar și moartea are nevoie de un sens practic, și nu doar de poezie."

A murit la 27 august. După ce a fost martoră la prima aniversare a fiicei ei, așa cum își dorise. „Din acel moment, acasă la noi au început să vină tot felul de cutii, perfect împachetate”, povestește soțul Elisei, Alessio Vincenzotto. „Curierii ne aduceau cadouri pentru toate vârsele: păpuși, hăinuțe, ghizdane, rochii, jocuri. Chiar și un Glob pământesc, pe care erau trecute câteva puncte: locurile pe care urma să le vizităm, în trei. A fost modul în care Elisa a ales să fie alături de fiica noastră, și de acum înainte”, spune Alessio.

sursa activenews.ro


Articole Asemănătoare
7356

Secretul tinereții fără bătrânețe şi al vieții fără de moarte… nu sta în mâncare…

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a publicat pe contul personal de Facebook un mesaj adresat celor care, în speranţa că se vor feri de boli, au tendinţa să-şi selecteze mult prea drastic alimentaţia. În mesajul său, dr. Mihaela Bilic atrage atenţia că “nu poţi vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special”. De asemenea, medicul arată că “a […]

Articole postate de același autor
1687

Despre păcat și puterea credinței – Predică la Duminica a 4-a din Postul Mare

Iar Iisus i-a zis lui: de poţi crede, toate sunt cu putinţă celui ce crede” (Marcu 9, 23). Iubiţi credincioşi, Sfânta Evanghelie de astăzi ne vorbeşte despre vindecarea minunată a unui copil îndrăcit. Vă voi repeta pe scurt cuprinsul Evangheliei. Pe când Iisus Hristos era pe muntele Taborului cu trei ucenici ai Săi – unde […]