Iinimă de mamă. A murit lăsându-i fiicei nou-născute cadouri pentru fiecare aniversare și pentru fiecare Crăciun, până la 18 ani

2965

Curajul Elisei a rămas acum în mesajele scrise de ea pe pereții casei: „Nu renunța niciodată!!!", pe oglinda de la baie, și „Mama, împreună vom reuși", în dormitor. Au rămas în casă, în urma Elisei, și darurile alese de ea pentru micuța Anna.

Elisa Girotto avea 40 de ani și locuia în Spresiano, provincia Treviso din Italia. Povestea ei impresionantă a fost publicată de jurnaliștii de la „Il Secolo XIX”.

Imediat după nașterea fiicei sale, Elisa a descoperit că are un cancer la sân triplu negativ, foarte agresiv, dificil de tratat. Patru intervenții chirurgicale și o cură de chimioterapie n-au folosit la nimic.

La jumătatea lunii august, Elisa și iubitul ei, Alessio Vincenzotto, au făcut nuntă. O rochie albă și multe zâmbete, o coroniță prinsă în părul scurt, fără bucle negre.

După un an de tratamente, Elisa știa că i-au rămas doar două luni de trăit. Din acel moment, ea a început să se gândească la viitorul fiicei sale, la toate zilele de naștere și de Crăciun pe care fetița urma să le petreacă fără ea. Și-a început să-i pregătească câte un cadou, pentru fiecare 21 august și 25 decembrie, până la vârsta de 18 ani. Jocuri, păpuși, un glob pământesc pe care sunt marcate călătoriile imaginare pe care le-ar fi făcut împreună.

Pentru a alege bine, Elisa a cerut ajutorul unui grup de mame de pe Facebook. „Nu voi uita niciodată acea după-amiază, de acum o lună, când pe grup a apărut postarea Elisei, care cerea sfaturi de la mame cu fetițe mai mari, pentru a alege cadouri Annei” povestește una dintre mamele de pe grupul de facebook. „Elisa nu era sigură că va alege corect pentru o fetiță de o vârstă mai mare... Cărți, hărți de călătorie, scrisori, mici mesaje video cu cele mai bune urări și lecții de viață de la mamă la fiica...”.

Elisa a făcut toate astea cu lacrimi în ochii lor și cu un nod în stomac, încercând să găsească sfaturi inteligente „deoarece, chiar și moartea are nevoie de un sens practic, și nu doar de poezie."

A murit la 27 august. După ce a fost martoră la prima aniversare a fiicei ei, așa cum își dorise. „Din acel moment, acasă la noi au început să vină tot felul de cutii, perfect împachetate”, povestește soțul Elisei, Alessio Vincenzotto. „Curierii ne aduceau cadouri pentru toate vârsele: păpuși, hăinuțe, ghizdane, rochii, jocuri. Chiar și un Glob pământesc, pe care erau trecute câteva puncte: locurile pe care urma să le vizităm, în trei. A fost modul în care Elisa a ales să fie alături de fiica noastră, și de acum înainte”, spune Alessio.

sursa activenews.ro


Articole Asemănătoare
8623

Vindecarea cancerului în trei săptămâni cu “medicamentele” lui Dumnezeu

Corpul fizic e format din trei părţi principale: celule şi două lichide (sânge şi limfă). Sângele alimentează cu ”hrană” toate celulele din corpul nostru, iar limfa preia toxinele rezultate în urma simplei funcţionări a celulelor şi le duce la organele de detoxifiere (piele, ficat, rinichi), pentru a le scoate din corp. Un nou-născut, pentru a […]

Articole postate de același autor
1604

Ziua Sfîntului Duh prăznuită la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din or. Ungheni

Luni, 20 iunie 2016. Conform tradiției, în ziua următoare marilor praznice, sărbătorim persoanele care au slujit ca instrumente ale evenimentului prăznuit sau care au avut un oarecare rol în săvărșirea lui. Astfel, a doua zi după Duminica Pogorarii Sfîntului Duh, adică în Lunea Rusaliilor, Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfîntul Duh, a treia persoană a Sfintei Treimi, precum indică […]