Zi de aleasă bucurie duhovnicească pentru creștinii din Grătieşti

265

Ziua de vineri, 07 iulie, a fost petrecută în lumină duhovnicească și bucurie sfântă de către creştinii din com. Grătieşti. Îmbrăcate în haine de sărbătoare, bisericile ocrotite de Sfântul Ioan Botezătorul și-au prăznuit astăzi protectorul. 

După slujbă praznicală oficiată la biserica "Sfânta Treime" creştinii dn localitate s-au îndreptat către paraclisul cu hramul „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”, afiliat acestei biserici. Acum un an şi jumătate s-a pus piatra de temelie a acestui sfânt locaș, iar astăzi s-a oficiat prima ierurgie din această biserică, sfinţirea aghesmei.

Prot. mitr. Victor Pleșca a adresat celor prezenţi un părintesc cuvânt de zidire sufletească, vorbindu-le despre Sfântul Ioan Botezătorul, care a fost trimisul Domnului ca model desăvârșit de ascetism și de smerenie. „Aşa cum Sfântul Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului, a fost trimis să propovăduiască, pregătind Calea Mântuitorului, asemenea şi noi trebuie să fim ca nişte trimişi ai lui Dumnezeu în această lume, să propovăduim cuvântul Adevărului ca să rămânem pe calea mântuirii, pe care El Însuşi ne-a arătat-o către Împărăţia lui Dumnezeu“, a menţionat părintele.

La final pr. Victor a împărţit credincioşilor prezenţi iconiţe cu chipul sfântului Ioan Botezătorul şi i-a îndemnat să-şi păstreze şi chiar să-şi sporească râvna pentru toate lucrările bineplăcute Domnului. 

Această zi a bucuriei, a mulțumirii, și a recunoștinței s-a încheiat cu o agapă frățească la care au participat credincioșii din parohie. 

Sfinte Proorocule Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi! 

Această prezentare necesită JavaScript.

 


Articole postate de același autor
96

Sunt căldicel

Eu sunt un căldicel. Sunt căldicel când fac tot posibilul ca mie să-mi fie bine. Sunt căldicel când pe oameni îi învăţ să facă binele, iar eu mă ascund după cuvinte. Sunt căldicel când văd cum oamenii cad în păcate şi nu zic macar o rugăciune pentru acele suflete. Sunt căldicel când văd că se […]