”Viața creștinului între post și rugăciune” – tema discuției cu enoriașii parohiei Pepeni

123

Duminică, 24 martie, parohia ”Sf. Arhangheli”, Pepeni, r. Sângerei a organizat o seară duhovnicească cu genericul: ”Viața creștinului între post și rugăciune”.

La invitația părintelui-paroh Alexandru Butnaru, a fost prezent pr. Octavian Moșin, președintele Asociației Studenților Creștini Ortodocși.

Înainte de prezentarea temei propuse spre discuție, a vorbit clericul bisericii pr. Petru Butnaru, care a împărtășit câteva gânduri legate de nevoință și rugăciune.

În discursul său părintele Octavian s-a referit la duritatea postului și la felurile rugăciunii în viața creștinului. Apoi a realizat osmoza între Laudele și Tainele Bisericii, elucidând specificul slujbelor din perioada Postului Mare.

Au urmat sfaturi și îndemnuri duhovnicești ale părintelui Alexandru, care le-a dorit credincioșilor prezenți o viață îmbunătățită și responsabilitate în tot ceea ce fac pentru mântuirea sufletească.

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
3129

Suflet, rămâi în picioare!

Știu că sunt clipe în care obosești să înaintezi prin pustiu, fără să ai idee dacă o să ajungi într-o zi la destinație. La promisiune. Știu că sunt clipe în care nu vezi nimic în jurul tău și obosești să mai crezi. Rămâi în picioare, suflete. Știu că uneori ești rănit de lume și că […]