”Viața creștinului între post și rugăciune” – tema discuției cu enoriașii parohiei Pepeni

185

Duminică, 24 martie, parohia ”Sf. Arhangheli”, Pepeni, r. Sângerei a organizat o seară duhovnicească cu genericul: ”Viața creștinului între post și rugăciune”.

La invitația părintelui-paroh Alexandru Butnaru, a fost prezent pr. Octavian Moșin, președintele Asociației Studenților Creștini Ortodocși.

Înainte de prezentarea temei propuse spre discuție, a vorbit clericul bisericii pr. Petru Butnaru, care a împărtășit câteva gânduri legate de nevoință și rugăciune.

În discursul său părintele Octavian s-a referit la duritatea postului și la felurile rugăciunii în viața creștinului. Apoi a realizat osmoza între Laudele și Tainele Bisericii, elucidând specificul slujbelor din perioada Postului Mare.

Au urmat sfaturi și îndemnuri duhovnicești ale părintelui Alexandru, care le-a dorit credincioșilor prezenți o viață îmbunătățită și responsabilitate în tot ceea ce fac pentru mântuirea sufletească.

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
1645

Protodiaconul Oleg Pascal – o fire profundă şi meditativă

Astăzi dragul nostru părinte protodiacon Oleg Pascal a ajuns la un frumos ceas aniversar – 35 de ani de viaţă pământească. Pentru cei care nu-l cunosc, vă spunem că este arhivarul Mitropoliei Moldovei şi slujitor la Catedrala Mitropolitană din Chişinău. L-am descoperit acum zece ani, făcând primii paşi pe calea credinţei. Venea din alte domenii: […]