Un preot rus a construit o biserică-autobuz

537

Un preot din Rusia a construit o biserică în interiorul unui autobuz cu scopul de a sluji Sfânta Liturghie în teritorii îndepărtate.

La Conferința Tinerilor Ortodocși cu tema „Trecut. Prezent. Viitor” din Moscova a fost prezentată biserica – autobuz ca nou instrument de misiune ortodoxă.

Părintele Andrei Strelkov, ctitorul bisericii, a folosit autobuzul pe teritoriul Rusiei pentru a ajunge în locuri care nu au niciun lăcaș de cult. Astfel, el a ajuns în peste 30 de localități izolate în ultimii șapte ani, informează orthochristian.com.

Preotul misionar a călătorit peste 1000 km din orașul Zainsk pentru a putea ajunge la conferința din Moscova. La eveniment, însuși Patriarhul Kiril a intrat în sfântul lăcaș de cult pentru a se închina.

O construcție similară făcută dintr-un coffee – van a fost prezentată anul trecut în Colorado, Springs cu ocazia Memorial Day din 27 mai 2017, de Biserica „Botezul Domnului”.

Memorial Day (Ziua Memorială sau Ziua Eroilor) este o sărbătoare oficială la nivel federal în Statele Unite ale Americii, fiind marcată în ultima zi de luni din mai.

Ca preot paroh, părintele Anthony Karbo, spune despre Capela mobilă Colorado că a fost inspirată din alt lăcaș de cult de acest fel al Mănăstirii Optina, care a fost construită pentru agricultorii din zonă.

De asemenea în Rusia mai există și alte mijloace mobile care servesc misionarismului ortodox precum: un vapor sau un tren.

Sursa http://basilica.ro

Această prezentare necesită JavaScript.


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
673

A fost sfințită biserica cu hramul Nașterea Maicii Domnului, de pe teritoriul penitenciarului nr. 15 din Cricova

Marți, 31 mai, biserica, recent amenajată, de pe teritoriul penitenciarului nr. 15 din Cricova, care poartă hramul în cinstea Nașterii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu a primit binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove, alături de care au coliturghisit un sobor de preoți capelani din cadrul Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituții Penitenciare. La serviciul divin […]