Tundere în monahism la Sfânta mănăstire Ciuflea

495

În seara zilei de 4 ianuarie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul IOAN, episcop al Sorocii a săvârșit la mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron” din Chișinău tunderea în monahism a reasofoarei LAVRENTIA, care a primit numele ANASTASIA, în cinstea Sfintei Mare Mucenițe Anastasia.

La această slujbă a participat obștea mănăstirii în frunte cu Preacuviosul părinte arhimandrit NICOLAE (Roșca), duhovnic-administrator al sfântului așezământ.

La finalul slujbei, arhiereul vicar a îndemnat-o pe maica ANASTASIA să ducă o viață evlavioasă, respectând voturile monahale exprimate. Totodată, episcopul Sorocii a explicat textele scripturistice care se citesc la slujba tunderii în monahism și a prezentat viața Sfintei Mare Mucenițe Anastasia, ocrotitoarea celei călugărite. Mănăstirea, a încheiat Preasfințitul Părinte IOAN, reprezintă tinda raiului, locul împlinirilor duhovnicești pentru toți cei care trăiesc o autentică vocație monahală.

După aceasta, toţi cei prezenți au felicitat-o pe monahia ANASTASIA, încurajându-o în noul drum pe care l-a început.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
867

La Mănăstirea Ciuflea din Chișinău a fost întâmpinată Icoana Făcătoare de Minuni – Μaica Domnului Paramythía (Mângâietoarea)

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, Duminică, 11 iunie, la Mănăstirea „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea” din Chișinău a fost adusă spre închinare Icoana Făcătoare de Minuni – Μaica Domnului Paramythía (Mângâietoarea) de la Mănăstirea Vatopedu, Sf. Munte Athos (Grecia). Nenumărați creștini dornici de a se închina la această […]

Articole postate de același autor
2798

Să avem pacea în noi şi apoi o vom răspândi şi celorlalți

Trebuie să vă osteniţi să fie pace în casa voastră. Din fiecare dintre noi izvorăşte pacea. Mai întâi trebuie să avem pacea în noi, şi apoi o vom răspândi şi celorlalţi. Vedeţi că sunt foarte puţini aici pe pământ, cei smeriţi şi blânzi, dar sunt fericiţi. Nu se vatămă, chiar dacă-i răneşti. Oricum te-ai purta […]