Tundere în monahism la Sfânta mănăstire Ciuflea

404

În seara zilei de 4 ianuarie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul IOAN, episcop al Sorocii a săvârșit la mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron” din Chișinău tunderea în monahism a reasofoarei LAVRENTIA, care a primit numele ANASTASIA, în cinstea Sfintei Mare Mucenițe Anastasia.

La această slujbă a participat obștea mănăstirii în frunte cu Preacuviosul părinte arhimandrit NICOLAE (Roșca), duhovnic-administrator al sfântului așezământ.

La finalul slujbei, arhiereul vicar a îndemnat-o pe maica ANASTASIA să ducă o viață evlavioasă, respectând voturile monahale exprimate. Totodată, episcopul Sorocii a explicat textele scripturistice care se citesc la slujba tunderii în monahism și a prezentat viața Sfintei Mare Mucenițe Anastasia, ocrotitoarea celei călugărite. Mănăstirea, a încheiat Preasfințitul Părinte IOAN, reprezintă tinda raiului, locul împlinirilor duhovnicești pentru toți cei care trăiesc o autentică vocație monahală.

După aceasta, toţi cei prezenți au felicitat-o pe monahia ANASTASIA, încurajându-o în noul drum pe care l-a început.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
748

Tacafumi și Hirofumi Kuana – doi copii japonezi, botezați la Mănăstirea Ciuflea

Tacafumi și Hirofumi Kuana, doi copii japonezi, au fost botezați săptămâna aceasta la Sfânta Mănăstire Ciuflea din Chișinău. Taina Botezului a fost săvârșită de clericii Mănăstirii, Protoiereul Rodion Severin și Protodiaconul Boris Balan, în prezența nașilor de Botez și a părinților. La Botez, ambii copii au primit nume creștine: Tacafumi – Silvestru și Hirofumi – […]

Articole postate de același autor
1074

„Întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut“

Sfântul Sfințit Mucenic Vladimir al Kievului spunea: „O foarte bună moștenire pe care pot să o aibă copiii, este buna creștere de care trebuie să se bucure”. Iar Sfântul Teofan Zăvorâtul zice: „Dacă dorim să ne bucurăm de copii, trebuie să-i învățăm doar de bine”. Aceste sfinte îndemnuri, cât și altele asemenea, sunt totdeauna vii în […]