Trei noi protopopi în Episcopia Chișinăului

217

În ședința desfășurată astăzi, 7 februarie 2018, prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Înaltpreasfinția Sa a semnat decretele de încetare a activității de protopop al Protopopiatului Strășeni pentru Prot. mitr. Victor Mihalachi, a activității de protopop al Protopopiatului Căușeni pentru Prot. mitr. Victor Velciug și a activității de protopop al Protopopiatului Ștefan Vodă pentru Prot. mitr. Anatolie Răilean.

Cei trei protopopi au primit din partea Înaltpreasfințitului Vladimir cuvenitele mulțumiri pentru activitatea misionară desfășurată în protopopiate.

În aceeași ședință, Întâistătătorul a semnat decretele de numire în funcție a trei noi protopopi începând cu 7 februarie 2018, pentru Prot. mitr. Vetcislav Cazacu, ca protopop al Protopopiatului Strășeni, Prot. mitr. Vasile Damaschin, ca protopop al Protopopiatului Căușeni și Prot. mitr. Constantin Portărescu ca protopop al Protopopiatului Ștefan Vodă.

Cei trei protopopi încep activitatea la data de 7 februarie 2018 și vor contribui la intensificarea activităților liturgice, pastorale, educaționale, culturale și social-filantropice în Protopopiatele menționate, printr-o cooperare mai eficientă cu primăriile de sector și cu alte instituții.

La sfârșitul perioadei de probă, va fi evaluată activitatea fiecărui protopop. În funcție de evaluare, se va prelungi sau nu numirea în funcția de protopop.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
445

Mănăstirea „Sfântul M. Mc. Gheorghe” Suruceni în haine de sărbătoare

„Cerurile după cuviință să se veselească și pământul să se bucure. Și să prăznuiască toată lumea cea văzută și cea nevăzută, că Hristos a Înviat!” Momente de trăire duhovnicească deosebită la Mănăstire în această Săptămâna Luminată. Bucurie izvorâtă din Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, sărbătoarea ocrotitorului ceresc Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință și […]