Trei noi protopopi în Episcopia Chișinăului

396

În ședința desfășurată astăzi, 7 februarie 2018, prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Înaltpreasfinția Sa a semnat decretele de încetare a activității de protopop al Protopopiatului Strășeni pentru Prot. mitr. Victor Mihalachi, a activității de protopop al Protopopiatului Căușeni pentru Prot. mitr. Victor Velciug și a activității de protopop al Protopopiatului Ștefan Vodă pentru Prot. mitr. Anatolie Răilean.

Cei trei protopopi au primit din partea Înaltpreasfințitului Vladimir cuvenitele mulțumiri pentru activitatea misionară desfășurată în protopopiate.

În aceeași ședință, Întâistătătorul a semnat decretele de numire în funcție a trei noi protopopi începând cu 7 februarie 2018, pentru Prot. mitr. Vetcislav Cazacu, ca protopop al Protopopiatului Strășeni, Prot. mitr. Vasile Damaschin, ca protopop al Protopopiatului Căușeni și Prot. mitr. Constantin Portărescu ca protopop al Protopopiatului Ștefan Vodă.

Cei trei protopopi încep activitatea la data de 7 februarie 2018 și vor contribui la intensificarea activităților liturgice, pastorale, educaționale, culturale și social-filantropice în Protopopiatele menționate, printr-o cooperare mai eficientă cu primăriile de sector și cu alte instituții.

La sfârșitul perioadei de probă, va fi evaluată activitatea fiecărui protopop. În funcție de evaluare, se va prelungi sau nu numirea în funcția de protopop.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
5407

Marele păcat al vorbirii de rău

– Părinte, aud multă lume vorbind de rău…  – Da, de multe ori suntem înclinaţi să vorbim de rău pe cineva, să colectăm tot felul de bârfe pe seama oamenilor, chiar şi aici în biserică. Dacă cineva greşeşte, imediat se întinde povestea că X a făcut o greşeală. Şi…!? Şi tu faci, şi eu fac. […]