Training în scopul preveniri şi combaterii violenţei în familie

1947

In cadrul Saptaminii Familiei, Asociatia Impotriva Violentei - "Casa Marioarei "a gazduit un TRAINING in scopul preveniri si combaterii violentei in familie cu tema "Organizarea activitatilor pentru copiii din familiile social-vulnerabile in cadrul centrelor de zi"Cu binecuvintarea Inaltpreasfintitului Mitropolit Vladimir la activitate au participat conducatori,coordonatori,profesori dar si voluntari care activeaza in centrele de zi pentru copii de pe linga parohiile Mitropoliei Moldovei.

Elena Cebotari -asisent social ''Casa Marioarei", a accentuat imortanta activitatilor extrascolare pentru copiii din familiile vulnerabile in centrele de pe linga Biserica prin:sprijinirea copiilor minori din mediul rural ,prin crearea unor conditii de asisenta de zi si mentinerea motivatiei acestora pentru invatatare si dezvoltare.La fel sa pus importanta pe crearea unui grup de voluntari din rindul beneficiarilor centrelor de zi.

Elena Muravschi -psihopedagog, s-a referit la strategiile de stabilire a contactulu cu copiii vulnerabili si a necesitatii lor :evaluarea primara ,evaluare complexa,planul individualizat de asistenta cit si la unele tehnici psihoterapeutice de lucru cu copiii din caregoriile social vulnerabile (ludoterapie,art-terapie,mieloteapie etc).

Cu un sir de proiecte sportiv-distractive si interactive care pot fi implimentate alaturi de alte activitati desfasurate in centrele pentru copii ,a venit Iurie Berlinschi-Presedinte al Federatiei Sportului Scolar din R.Moldova.

In a doua sesiune s-a discutat despre importanta crearii unor ateliere de lucru pe categorii(lucru manal-handmade,culturale),dar si specificul lucrului cu parintii si copiii in centrele comunitare.

O familie Sanatoasa- o famile fara Violenta !!!!!!

Conducatorul ''Centrului de zi pentru copii"de pe linga Biserica "Intrarea Maicii Domnului in Biserica" s.Ulmu.r.Ialoveni, protoieru-mitrofor Petru Pisica


Articole Asemănătoare
6802

De unde atâta nefericire?

De unde atâta nefericire? De la faptul că atmosfera în care unii copii au fost crescuţi a fost una dominată de răceală, nemulţumiri, reproşuri, certuri etc. De la faptul că părinţii le-au spus pe parcursul copilăriei, şi probabil şi mai târziu, când deveniseră adulţi, „vorbe părinteşti” de genul: ● Eu te-am făcut, eu te omor. […]

Articole postate de același autor
1395

“Școala teologică din Basarabia (1812-1917)” – Lansare de carte la biblioteca „Onisifor Ghibu”

Vineri, 07 decembrie 2018, Biblioteca „Onisifor Ghibu” a găzduit lansarea cărții intitulată “Școala teologică din Basarabia (1812-1917)”, al cărei autor este istoricul Diana Ețco.  Evenimentul, care a fost moderat de către cercetătorul Valentin Constantinov,  a debutat cu câteva piese muzicale prezentate de grupul coral bărbătesc Gnosis, condus de teologul Serghei Crudu. La prezentarea cărții au participat istoricii Demir Dragnev, Ion […]